KAIS Mora

Beslut från Juridiska nämnden – Hultgren stängs av

Juridiska nämnden har tagit beslut om avstängning för Johanna Hultgren.

Det var i den första kvartsfinalen mellan KAIS Mora och Jönköping i den tredje perioden vid underläge 3-4 för KAIS Mora som Johanna Hultgren hamnade i duell med Jönköpings Ellen Svensson. En duell där Hultgrens armbåge kommer upp i Svensson ansikte som för en stund blir liggande. I matchen tilldömdes ingen utvisning för Hultgren som fortsatta spela, så även Ellen Svensson.

Händelsen har i efterhand rapporterade till videogranskningsgruppen som under fredagen tog rapporten vidare till en anmälning till Juridiska nämnden. Juridiska nämnden har nu tagit beslut och stänger av Johanna Hultgren i en (1) match.  Juridiska nämnden skriver bland annat som skäl för beslutet: 

”JN konstaterar inledningsvis att det utifrån det samlade materialet i ärendet inte kan styrkas att Johanna Hultgren haft för avsikt att skada sin motspelare genom sitt agerande. 

JN anser emellertid att Johanna Hultgren, i den uppkomna spelsituationen, medvetet sätter upp en armbåge mot sin motspelare. Agerandet  är vårdslöst och innebär en uppenbar risk för skada. 

JN konstaterar vidare att en vårdslös tackling som sker i en spelsituation där avsikt att skada in föreligger ska rubriceras som otillbörligt uppträdande enligt enligt 14 kap 2 § 7 punkten Riksidrottsförbundets stadgar (jfr Riksidrottsnämndens beslut 815/16-14)”

Beslutet är inte enhälligt och nämndens ordförande Christian Almström anförde följande:

”Anmäld förseelse är inte av sådan art att någon ytterligare bestraffning enligt Riksidrottsförbundets stadgar är motiverad. Vad som inträffar i situationen synes närmast bero på ren olyckshändelse till följd av ett kampmoment i en naturlig spelsekvens. Anmälan ska därför lämnas utan bifall”

Majoriteten yrkade på bestraffning en match vilket innebär att Johanna Hultgren inte får spela söndagens match borta mot Jönköping.

Johanna Hultgren har inför avgörandet i JN beretts tillfälle att yttra sig. Av yttrandet framgår i huvudsak följande.

”Hultgren och motspelaren hamnar i en situation där båda sträcker sig efter bollen. Hultgren lyckas få bollen åt sitt håll och försöker skydda bollen genom att få in sin kropp mellan motståndaren och bollen, vilket hon även lyckas med och vinner närkampen. Hultgren uppfattar inte just då att armen träffade motspelaren men efter att ha sett situationen i efterhand förstår hon och beklagar detta. Johanna Hultgren menar att hon inte på något sätt haft något uppsåt till detta och att det som inträffar sker olyckligt i en naturlig spelsekvens”

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar