Foto: Per Wiklund
IBK Dalen

Wibron: ”Bara bra att det varit tuff”

Fortsatt jämnt och tufft mellan Dalen och IKSU när IKSU skaffade sig matchboll.

Likt den första kvartsfinalen blev det både jämnt och tufft i Umeåderbyt mellan Dalen och IKSU. IKSU inledde bäst och gick ifrån till ledning 3-0 efter den första perioden. Där och då såg det ut som att IKSU likt i de flesta matcherna i ligaspelet skulle kunna gå ifrån och vinna stort. Andra perioden blev dock det omvända och det var istället Dalen som skapade match och spänning efter bland annat två mål av Frida Eriksson.

— Det känns som vi höjer oss rejält i där perioden. Vi ändrade om lite små detaljer för att kunna störa dem lite mer. De dels komma igenom väldigt enkelt i första. Jag tycker vi löser det bättre här i andra perioden, sa Dalens Frida Eriksson till SSLPlay.se efter två perioder.

Framförallt var det ett Dalen som var rejälare i närkamper och inställning.

— Vi kände att vi inte fick med oss mycket i första. Vi stod på hälarna och kollade vad de gör med bollen. Nu går vi in rejält i närkamperna och då vinner vi boller och kan gå på spelvändningar som vi kan utnyttja. Det är mycket bättre i andra.

I tredje perioden tog IKSU över mer igen och utökade sin ledning till slutresultatet 6-3.

— Jag tycker vi gör en bra första period. Det känns som att vi har bollen i hela perioden då. När andra drar igång så är vi inte riktig med från start och de kommer ikapp och sedan är det en tuff match resten, säger IKSU:s lagkapten Emelie Wibron.

IKSU återtog kontrollen i den tredje perioden. De lyckades dock inte gå ifrån nämnvärt trots flera chanser.

— Vi pratade väl om att vi skulle sätta lite mer fart och hota lite mer. Vi blev lite stillastående och sökande. Det gäller att vi är med i närkampspelet när vi möter Dalen. Om det ser ut så här men att vi bara vinner med någon boll gör ingenting så länge vi vinner matchen.

Segern innebär en ledning med 2-0 i matcher inför tredje kvartsfinalen på tisdag. Att det blivit en jämnare och tuffare matchserie än förväntat tror Wibron gynnar IKSU.

— Jag tror att bara är bra inför en eventuell semifinal att vi har fått tajta matcher inför. Så länge vi vinner så är det bara bra att det varit tufft, säger Wibron.

TV: Se målen från matchen här 

Amanda Delgado Johansson spelade inte matchen då hon var avstängd efter att ha blivit anmäld efter första kvartsfinalen. Hon är tillbaka i spel i nästa match.

LÄS MER: Delgado Johansson avstängd 

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar