Sponsrat innehåll i samarbete med Team Together
Övrigt

Vinnande koncept hjälper ditt lag tjäna pengar

Team Together, vinnare av Red Bull Basement 2018 och Familjen Spendrups Stipendium 2018, vill förenkla sättet idrottslag och skolklasser tjänar pengar.

Nu lanseras Team Together – en ny metod för ditt lag eller din skolklass att tjäna pengar. Genom att göra inköp via nätet kan du välja att donera en del av ordervärdet till ditt lag eller din skolklass. Grundat av Nils Berg, Erik Enger Karlson, Sixten Hassler och Erik Berglund.

En återkommande fråga i de flesta föreningarna är hur man ska få ihop pengar för att kunna finansiera resor och andra aktiviteter för lagen. Ofta kan det bli en energi- och tidsslukande process där det slutar med att föräldrar och lagledare får lägga ner mycket av sin egen tid för att det över huvud taget ska bli ett resultat. I vissa fall väljer laget helt att lägga kostnaden för aktiviteten direkt på föräldrarna eller medlemmen. Tyvärr finns det många som inte har de ekonomiska förutsättningar för att då kunna följa med. Genom Team Togethers hemsida kan privatpersoner istället donera pengar till en förening eller ett lag de brinner extra mycket för utan några extrakostnader när de gör sina vanliga inköp på nätet.

— När tre av oss som grundat Team Together spelade fotboll tillsammans i Sundbybergs IK deltog vi i lite olika projekt för att samla in pengar till lagkassan, berättar Nils Berg och fortsätter:

— Vi brukade sälja allt möjligt, t.ex. salami, kakor och ljus. Men allt som oftast slutade det med att våra föräldrar blev tvungna att köpa produkterna av oss. Sällan var de särskilt intresserade av produkterna i sig och vissa föräldrar hade inte ens råd att köpa dem, utvecklar han.

När man registrerar sitt team på hemsidan skapas ett personligt köpcentrum till laget som man kan anpassa själv med över 150 anslutna butiker. Därefter sprider man länken till lagets personliga köpcentrum och berättar om Team Together till personer runt omkring laget. Att registrera laget kostar inget och tar inte mer än någon minut att slutföra.

— Visionen är att du ska kunna stötta ditt lag genom att göra köp från välkända butiker du ändå skulle handlat från, utan att betala något extra. De som inte har råd att köpa kakor och annat ska ändå kunna vara med och bidra till laget. Det sista vi vill se är att någon inte får vara med på sommarcupen, eller träningslägret på grund av sina ekonomiska förutsättningar. Det är därför vi gör vad vi gör, konstaterar Nils Berg

Vad krävs av en förening för att gå med?

Vi har inga minimikrav på inköp eller volymer för att gå med. Det enda laget eller föreningen behöver göra är att gå in på www.teamtogether.se och köra igång.

Om du vill läsa mer om Team Together kan du besöka deras hemsida https://www.teamtogether.se

*artikeln är en sponsrad artikel i ett samarbete mellan ibnytt.se och Team Together. Frågor om artikeln vänligen kontakta info@ibnytt.se 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar