Övrigt

Om innebandyns intåg i bettingvärlden

Bettingmöjligheterna för innebandy förbättras stadigt – idag även utan konto

När man tänker på sportbetting är innebandy kanske inte det första man tänker på. Sist och slutligen är innebandy fortfarande en relativt ny sport. I Sverige är den förstås oerhört populär, men internationellt har den ännu inte riktigt fått starkt fotfäste. I länder som Finland och Tjeckien är den på uppgång, men det är fortfarande i Sverige som innebandyn är som störst. Enligt IFF:s statistik från 2018 fanns 361 666 registrerade innebandyspelare globalt. Av dessa huserade hela 120 357 i Sverige.  

För att hitta odds på innebandy har man länge varit tvungen att söka upp spelbolag med koncentration på nordisk sport. Jämfört med sporter som fotboll har utbudet för innebandyspel varit betydligt mindre och ofta helt frånvarande. Under de senaste åren har situationen tacksamt nog blivit bättre. Detta är tack vare att fler bettingsajter med nordisk inriktning har startats upp, samt att större internationella spelbolag allt mer har breddat sitt utbud. I synnerhet har detta skett efter att de har insett potentialen med den nordiska marknaden.

En sport som gjord för betting

Det här är glädjande inte bara för innebandyfantaster som spelar, utan för alla spelare som gillar spänning och matcher med dramatiska vändningar. Som vi fantaster redan vet kan innebandy vara en av de allra mest spännande sporterna. Jämfört med till exempel fotboll kan innebandymål komma oerhört snabbt; matcher som tycks oavgjorda kan vända plötsligt och överraskande. Sådan dramatik gör sporten inte bara spännande att följa, utan givetvis även att betta på.

Innebandyodds på allt fler spelsajter – även med kontofritt spelande

Förstås finns Svenska Spel som ett stadigt alternativ på marknaden för odds på innebandy. Idag florerar dock betydligt fler bra spelbolag på spelmarknaden, som nu efter omregleringen 2019 dessutom innehar svensk licens. En spännande möjlighet som många bettingsajter på nätet idag erbjuder är betting utan konto.

Detta innebär att du snabbt och enkelt kan lägga spel utan att registrera något traditionellt konto. Snabbt och anonymt, verifieras du via ditt eget BankID och sedan är du redan igång. Systemet möjliggör också verkligt snabba vinstutbetalningar.

Olika sätt att betta på innebandy

Som resultat av att sporten ännu inte är så stor, smyger en liten nackdel in i bilden när det gäller hur spelbolagen beräknar sina odds. Eftersom det i innebandy ibland skiljer en hel del i klass mellan lagen, finner man att odds på raka vinnare oftast är lågt satta. Istället för att bara satsa på vinnare/förlorare, kan det därför vara en god idé att söka upp alternativa odds.

Exempel på sådana kan vara vara över/under, som är en typ av spel där du bettar på hur målrik en match blir. En annan vanlig typ av innebandyodds är handikappspel, som låter dig betta på hur jämn eller ojämn en match kommer att bli.

Klassiska vinnarspel, där du helt enkelt spelar på vilket lag som segrar, är fortfarande vanligast. Idag erbjuder många spelbolag ändå en stor variation av odds även på innebandy. Utbudet kommer dessutom troligen bara att öka i framtiden.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar