Foto: Anssi Koskinen/salibandy.fi
#ibsilly

Bekräftat: Finsk landslagsforward till KAIS Mora

KAIS Mora värvar Jenna Saario från TPS Åbo.

Som vi på ibnytt.se kunde avslöja tidigare under dagen så värvar KAIS Mora finska landslagsforwarden Jenna Saario från TPS Åbo.

— Jag är väldigt glad och exalterad över det. Jag kände att nu är det dags att utmana mig själv genom att spela i SSL, och för att utveckla mitt spel. Jag ser fram emot att flytta till Sverige och till Mora, säger Jenna Saario i ett pressmeddelande.

Värvningen blir till efter en lång kontakt från KAIS Mora.

— Jenna är en spelare av yttersta världsklass som ligger högt upp i finska poängligan. Vi har haft kontakt med henne under en längre tid och nu äntligen är hon redo att ta steget för spel i SSL med oss i KAIS Mora. Vi är övertygade att hon kommer att passa perfekt in i vår trupp, säger Börje Sundqvist, damansvarig i KAIS Mora.

21-åriga forwarden Jenna Saario gjorde den här säsongen 16 mål och 13 assist på 17 matcher i seriespelet. I mars månad blev hon utsedd till månadens spelare i finska ligan. På meritlistan finns även flertalet landskamper där hon var med och spelade VM 2017 och då gjorde 3 mål och 2 assist. Innan dess har hon även varit med och spelat med det finska U19-landslaget. Nu väntar alltså spel i SSL.

— Jag hade några alternativ att välja mellan, men efter att jag besökt Mora så visste jag direkt att det här är rätt. Jag kände att de tar hand om varandra och det är en bra atmosfär i laget. KAIS Mora är väldigt målmedvetna och de vill vinna varje år. Alla är engagerade för att nå samma målsättning. Jag är stolt över att bli en del av KAIS Mora, säger Saario.

Har du några förväntningar inför kommande säsong?

— Vår säsong tog precis slut här i Åbo så jag har inte tänkt så jättemycket på nästa säsong. Jag ser fram emot bra och snabba matcher, i SSL kan du spela mycket hårdare än i Finska ligan så det är något jag ser fram emot.

Har du några personliga mål, nu när du ska spela med KAIS Mora?

— Jag ska träna hårt i sommar så att jag är redo för SSL-matcherna. Mitt mål är att få ut det bästa av mitt spel och kunna repetera det i alla matcher.

Vad vet du om KAIS Mora? Har du sett några matcher?

— Ja jag har sett några matcher, jag gillar lagandan som finns i laget när de spelar. Hela laget vill verkligen vinna och fokuserar i varje match, avslutar Jenna Saario.

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar