DJ18

SM-Guld till RIG Umeå: ”Jag har inga ord”

RIG Umeå avslutade med SM-guld i DJ18.

SM-final för DJ18 under Innebandyfesten och det var Nacka Wallenstam som tog ledningen tidigt genom Hanna Berg. Efter det var det RIG Umeå som tog över matchen mer och mer där Linnea Hammar gjorde hattrick och RIG Umeå blev Svenska Mästare efter seger 5-2.

— Det är allt och ingenting i huvudet just nu. Det är sista matchen med RIG och man känner sig tom fast man är så jävla glad. Det är jättekul, säger målvakten Cornelia Palmér.

Hur upplevde du matchen? 

— De får ju ledningsmålet som de nästan alltid får. Men jag tycker att vi inte blir stressade av det utan vi matar på och när de gör sitt andra mål så är det ingen stress hos oss där heller utan vi fortätter att mata på med vårat spel. Vi gör det så jädra bra idag.

Målvakten Cornelia Palmér fick dessutom avsluta sin tid i RIG Umeå med en assist i SM-finalen.

— Ja det var kul att avsluta med en assist. Jag hann inte ens se den själv men det är jätteroligt.

Matchen var den sista för de äldsta spelare i RIG Umeå som till sommaren tar studenten från Riksinnebandygymnasiet. En speciell avslutning med flera aspekter. Efter matcher var det både glädjetårar och en viss tomhet över att det var sista matchen med laget.

— Det har ju varit upp och ner men man utvecklar så himla mycket både som människa och som innebandyspelare på RIG så man kan inte vara annat än tacksamt till att man fick den chansen att göra det.

Att då få avsluta med ett guld? 

— Det är så starkt att vi tar guldet. Det var många som tvivlade i början för vi får ju en tredjedel nytt lag varje år och det är tufft att komma in och allt att stämma med nya spelare. Men vi gör det så bra. Jag har inga ord.

Hur är det att vinna SM-guld igen? 

— Ja alltså man har ju känt känslan tidigare så man vill ju bara känna den igen. Det är sådant lyckorus att man inte kan beskriva det, avslutar Palmér.

TV: Se målen från finalen här 

Foto: Calle Ström

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar