Innebandyfesten

Viström ledde IKSU till SM-guld: ”Det här är otroligt”

Hattrick av Maja Viström när IKSU vann JAS-guld.

Dagens sista final under Innebandyfesten och SM-slutspelet i Växjö när Nacka Wallenstam mötte IKSU. En match där IKSU gick ifrån i den andra perioden och blev Svenska Mästare i JAS efter klara 5-0.

— Det här är otroligt, helt otroligt. Det har man väntat på hela sitt liv tror jag att få avsluta sin tid i JAS med ett SM-guld. Man ka ninte drömma om något bättre, säger IKSU:s lagkapten Maja Viström.

Finalen avgjordes i när IKSU gick från 1-0 till 5-0 på fem minuter i den andra perioden.

— Jag tror och det känns som att det är jämnt och tight i början men sen så har ju Nacka spelat dubbla matcher och det kanske tar ut sin rätt på slutet. Men framförallt så blir det ju i andra perioden. Vi fortsätter köra på med vårt spel och de kanske inte riktigt orkar och det får vi utdelning för där i andra perioden. Det tar oss till en vinst idag.

Tre av de fem målen gjordes av Maja Viström.

— Ja det var kul såklart och det kunde väl inte bli så mycket bättre det heller. Men jag hade aldrig klarat det utan min lagkamrater. Det vi tillsammans som vinner idag.

Beskriv laget som vinner som SM-guld? 

— Det är ett helt underbart lag. Det spelar ingen roll vilken roll man får oavsett match utan alla bidrar med det de kan och det är det som räknas.

Hur har säsongen varit?

— Det har varit en fantastisk säsong. För egen del har den varit lite upp och ner men det går ju inte att avsluta den på något bättre sätt. Jag är så otroligt lycklig just nu, avslutar Viström.

TV: Se målen från matchen här 

Foto: Calle Ström


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar