Foto: Per Wiklund
SSL-Dam

Finalen kan bli kaptenens sista match

SM-finalen ser ut att bli kaptenens sista match.

För fem dagar sedan fullbordade Täby den kanske största skrällen i svensk innebandyhistoria när de slog ut mästarna och oslagbara IKSU och tog sig vidare till SM-final. Efter matchen var stor glädje och en känsla som finns kvar i Täby inför lördagens final.

— Känslan från i söndags har inte lagt sig än. Det är jättehäftigt faktiskt och att vi lyckats ta oss till Globen och att få uppleva en SM-final, säger Täbys lagkapten Jennifer Stålhult.

En känsla ni byggt på inför finalen? 

— Ja men gud ja. Vi har ju gjort det så himla bra hit och att slå ut IKSU som inte hade förlorat på så lång tid stärker ju oss. Det tar vi med oss in i finalen, vi kan slå alla lag.

SM-finalen är den första i Täbys historia och även den första för de flesta spelarna i laget. För lagkapten Jennifer Stålhult kan det dessutom var sista matchen i karriären.

— Troligtvis är det min sista match. Många säger nu att jag kan inte sluta när vi lyckats ta oss till final. Men jag känner lite tvärtom. Det här kan vara det perfekta avslutet och att då förhoppningsvis göra det med ett SM-guld. Men oavsett att få uppleva Globen och en final. Så jag tänker mer åt det hållet, att jag vill ha ett bra avslut.

Men inget beslut taget ännu?

— Nej det får bli när säsongen är helt slut. Jag har ju sagt tidigare att jag troligtvis ska sluta men ändå fortsatt. Men ja, troligtvis blir detta det sista.

Vad ligger bakom tankarna? 

— Det är ju att vi lägger så otroligt mycket tid. Jag tror inte många förstår hur mycket tid man lägger ner på sin idrott och hela livet blir ju skapat runt det. Man måste ha en väldigt hög motivationsnivå för att orka lägga 100%. När den börja sina så börjar man också fundera på att sluta.

För motståndet i SM-finalen står KAIS Mora. Ett Mora som Täby förlorade mot på bortaplan med 1-3 och vann över på hemmaplan med 7-4.

— Vi känner väl att vi och Mora är ganska jämna under säsongen. Båda lagen har ju nya tränare så det lär finnas en del nya saker och tricks från båda håll. Jag tror det kommer bli en jämn final med hög fart.

Försvarsspelet avgör?

— Ja men så är det. Det har man ju fått lära sig sedan man började spela och för oss är det verkligen så. Målen vi gör kommer från ett bra försvarsspel och det blir väldigt viktigt för oss. Samtidigt vinner du inga matcher om man inte gör mål.

Hur mycket kan det påverka att det är er första final? 

— Det är svårt att säga. Man försöker ju iscensätta och mentalt förbereda sig. Vi är ju några i laget som spelat liknande matcher tidigare. Men vi har pratat mycket om att vi har tagit oss hit och att vi ska njuta och prestera. Jag i min roll försöker sprida ett lugn till de som inte varit i sådana här matcher tidigare, säger Stålhult.

 

Foto: Per Wiklund

 

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar