Foto: Täby FC
SSL-Dam

Slutspelssuccén inför finalen: ”Jag är bättre än någonsin”

Flest mål av alla backar i slutspelet - Lisa Carlsson går in finalen med maxat självförtroende.

När Täby kliver in i Globen för final mot KAIS Mora är klubbens första. Otippat stod de för en av de största skrällarna när de i söndags slog ut IKSU. Nu är finalen här och känslan finns kvar i laget.

— Det ska bli grymt kul. Det är ju min första SM-final någonsin och den första för laget också. Jag går in med väldigt höga förväntningar och hoppas på en underhållande match som blir tight och jämn. Då är innebandy som bäst, säger Lisa Carlsson.

Det är ett Täby med härlig energi som kommer till final? 

— Vi är inne i ett otrolig flow just nu. Vi är inne i ett riktigt bra stim just nu efter IKSU där vi spelade ett väldigt bra försvarsspel och var väldigt aggressiva. Vi bjuder inte våra motståndare på någonting och vi ska inte bjuda Mora på något heller. Det är ett hungrigt Täby som spelar final.

En viktigt spelare i Täby som verkligen haft en stor del i att Täby spelar final är Lisa Carlsson. Hon har klivit fram i flera avgörande lägen och även satt två straffmål. I slutspelet har hon gjort 9 mål och 3 assist. Bäst av alla backar i slutspelet.

— Jag är bättre än vad jag någonsin varit. Det har gått väldigt bra det här slutspelet och jag har kunnat blomma ut ordentligt. Jag har under säsongen kunnat växt som spelare och det har fortsatt under slutspelet. Så jag har en väldigt bra känsla när jag går upp imorgon med väldigt bra självförtroende.

Vad känner att du förbättrat? 

— Det är väl helheten men också att jag har höjt mig i defensiven. Jag läser spelet på ett annat sätt och jag ligger mer rätt i banan vilket gör att jag kan fylla på bättre i anfallsspelet och producerar mer.

Skulle det bli straff i finalen känner sig Carlsson säker.

— Ja blir det straff så vet jag vad jag ska göra. Jag ha ju satt två av två i slutspelet och har en variant som jag inte kört ännu.

För att lyckas ta guld gäller det att Täby får stopp på KAIS Moras förstafemma. En uppgift som Carlsson gärna tar.

— Vi har bra koll på dem och vet att det är spelare vi måste stoppa. Som back vill jag stoppa vem som än kommer men självklart är det spelare som vi måste ligga väldigt nära. Men ska jag vara ärlig så har vi inte fokuserat extra på det utan vi ska göra en bra försvarsinsats oavsett vilken femma de har inne. Gör vi det tar vi guld, avslutar Carlsson.

Foto: Per Wiklund


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar