Foto: Per Wiklund
KAIS Mora

SM-finalen – en familjefest i KAIS Mora

SM-finalen - en familjefest för Svarfvar med systrarna Lina och Lisa samt kusin Josefin.

När KAIS Mora imorgon kliver in i Globen så bjuds det upp till familjefest. Sedan flera år tillbaka spelare Lina Svarfvar i laget och till den här säsongen så värvades första Lisa Svarfvar hem från RIG Umeå. Dessutom finns kusin Josefin Svarfvar i laget och på läktaren finns släkten.

— Ja men det är en del släkt på plats. Mamma och pappa är här, vår storasyster och Josefins föräldrar är på plats. Det blir en hel del innebandysnack på släktträffarna. Vi har alltid varit en innebandyfamilj där alla följer och tycker. Så det blir en hel det och det är kul att hela familjer är engagerade, säger Lina Svarfvar.

För Lisa Svarfvar är det hennes första SM-final.

— Det känns helt sjukt och helt fantastiskt att vara här. Det här är något man längtat efter. Vi har haft tuffa matcher som vi tagit oss igenom fram till finalen, säger Lisa.

Att spela finalen tillsammans blir speciellt.

— Vi har väl gjort det i alla år och det känns ju jättebra. Jag trivs med dem och det är ju lite speciellt med att spela med familjen. Att få uppleva en final med dem är ju helt perfekt, säger Lisa och får medhåll av Lina:

— Jo men det är jättekul och att Josefin har kommit in i laget det här också är ju superroligt. Vi är ju så pass tighta i familjen och jag är jätteglad att Lisa är här. Vi har ju alltid följt varandra och gör grejer tillsammans och vi tycker om att spela med varandra också, säger Lina.

Systrarnas karriärer har följt varandra genom åren. De båda lämnade Dalarna för flytt till Umeå för att gå Riksinnebandygymnasiet i Umeå. Därefter har de båda flyttat hem tillbaka till Mora och det skiljer bara två år emellan där Lina är äldst med sina 22 år.

— Vi har väl lite speciellt relation innebandymässigt på så sätt i att jag kan ju faktiskt vara ganska tuff mot Lisa och det kan hon ju vara tillbaka också. Det är ju det att om hon gör ett dåligt byte eller om det är något jag tänker på så kan jag ju göra det på ett annat sätt än vad jag kanske gör till någon annan. Just det så är jag nog ganska stenhård mot Lisa, säger Lina.

Vad är det bästa med Lisa? 

— Ja men gud vad ska jag säga där. Det är väl egentligen allt. Hon är ju superteknisk och supersnabb och en riktigt duktig innebandyspelare. Sedan är hon en person som sprider mycket energi, säger Lina.

Finns det något mindre bra? 

— Det är väl att hon kan bli lite irriterad på mig. Men jag skulle nog säga att det är mer jag som är tjatig som kanske gör henne irriterad. Men nej det finns inte så mycket dåliga sidor med Lisa.

Även lillasyster Lisa har mest positivt att säga om storasyster.

— Det bästa med Lina är väl att hon är väldigt energirik och hon är väldigt peppande, säger Lisa.

Finns det något mindre bra?

— Där är vi väldigt tjatiga med varandra. Men det är väl också positivt för då kan vi jaga upp varandra och så. Men nej det finns egentligen inget negativt.

Imorgon finns chansen att de tillsammans vinner SM-guld vilket skulle vara speciellt för familjen.

— Ja det skulle var väldigt kul att vinna tillsammans. Det blir ju något extra när vi är en familj och systrar som vi är och att få den här upplevelsens och ett guld ihop skulle ju vara något extra, säger Lina.

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar