Foto: Per Wiklund
IBF Falun

Besviken och mållös ifjol – stjärnan ska ta revansch

Mållös och besviken efter SM-finalförlusten förra säsongen - nu vill Galante Carlström ta både personlig och lagrevansch.

Förra säsongen vann Storvreta SM-finalen med klara siffror. Talande för den matchen var att Storvretas tredjefemma levererade och att stjärna i Falun gick mållösa. Efter matchen då var stjärnan och målskytten Alexander Galante Carlström besviken på sin egen insats och att han och hans femma inte levererade när det gällde som mest. Det har byggt upp en revanschkänsla inför dagens final.

— Jo men självklart har jag en revanschkänsla personligen från förra året. Jag tycker som jag sa även då att jag levererade inte som jag skulle. Min största uppgift är att jag göra och jag gjorde inget mål. Då hjälper jag inte mitt lag på bästa sätt. Tanken är att jag ska göra en bättre final än vad jag gjorde senast. Men sedan får vi se vad som händer. Men alltid när jag kliver ut så handlar det om att jag ska göra mål, säger Galante Carlström.

Det är dags att kliva fram igen? 

— Absolut. Det finns inget annat i mitt mindset och såklart ska jag försöka göra mål och så många som bara går. För mig räcker det inte med bara ett utan jag ska göra minst två. Jag ser det väl som att det blir en revansch inom mig. Det går bara att göra det bättre.

Är det ett bättre Falun i år? 

— Känslan är faktiskt riktigt bra. Jag tycker att vi har ett mycket bättre lag än vad vi hade förra året. Många tongivande spelare hade skavanker förra året med Ramsus med en känning, Berg var skadad och Empo var lite sliten. Det är en helt annan känsla i truppen än vad det var förra finalen.

En viktig del kan bli spelet i powerplay. Där har Falun haft större problem än vanligt.

— Jag tycker väl att vi har fått lite mer fart på träningarna på det. Det har ju varit lite sisådär i slutspelet. Storvreta gör det bra där och det är en utmaning. Men vi har snackat om lite nya nycklar som vi ska göra så det känns väl bättre än tidigare.

För motståndet i finalen står Storvreta. I ligaspelet har Falun tagit 7 av 9 poäng. När det nu blir final är det nya förutsättningar men laget på andra sidana är detsamma.

— De har en fantastisk bred trupp. Det de lyckades med förra finalen var ju att deras tredjefemma gjorde tre mål. Där gick vi 0-3. Så det är väl framförallt att de har en väldigt bred trupp som gör att de kan köra på med flera som kan kliva fram. Men visst i grund handlar det om att få stopp på stjärnorna. Gör man det så finns det mycket vunnet.

Har de bättre bredd än er?

— Nej jag tycker faktiskt inte det. Det talar sitt tydliga språk under man tittar på vilka som gjort poäng under säsongen men framförallt som jag tittar på i vilka som gjort poäng under slutspelet. Där tycker jag ändå att Omar, Emil, jag och Ralle är spelare som ligger ganska högt upp om inte högst. Så jag tycker att vi har en bättre spets än vad de har framåt. Men sen om de har en bättre bredd, ja de kan ja bättre bakåt än oss men vi har en bättre spets framåt.

Känner du press? 

— Jag känner aldrig press på det sättet utan jag tycker att det är en härlig grej på något sätt. Man har ju fixat fram det själv på något sätt att man gjort så mycket mål både under slutspel och SM-finaler och andra viktiga matcher. Jag har ju byggt upp den grejen själv och den hjälper mig mer än den stjälper så det är bara härligt att han den pressen. Den ska man väl ha om man är en målskytt som jag är, avslutar Galante Carlström.

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar