Foto: Claudio Schwarz/Malmö FBC
#ibsilly

Schweizisk mästare till Malmö

Schweizisk landslagsspelare till Malmö.

Malmö som den gångna säsongen precis missade slutspel har börjat förstärka truppen till nästa säsong. Första nyförvärvet är den nyblivna schweiziska mästaren Andrea Gämperli. Gämperli som den här säsongen gjort 26 mål och 18 assist har över 50 landskamper med Schweiz utsågs till matchens lirare i finalen när Kloten-Dietlikon Jets vände underläge till guld 

— Såg Andrea spela i U19-landslaget 2013 och har följt henne sen dess. Andrea är en tvåvägsspelande center med enorm räckvidd, starkt passningsspel och skicklig avslutare. Hon kommer in i helt rätt läge i laget och kommer bli en viktig spelare för oss, kommenterar klubbchefen Mikael Jeppsson i ett pressmeddelande.

Malmö har följt Gämperli i flera säsonger. 24-åringen har spelat sex säsongen i högstaligan i Schweiz där hon på 157 matcher har gjort totalt 205 poäng.

— Vi tog kontakt för två säsonger sedan och nu är tiden äntligen redo. Detta är självklart en prestigevärvning för oss och andra året i rad vi värvar en internationell etablerad landslagsspelare, kommenterar sportchefen Mats-Ola Nimgård.

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar