Övrigt

VM-medaljer genom tiderna

VM i innebandy har spelats vartannat år sedan 1996 för herrar och 1997 för damer. Alla som har följt världsmästerskapen genom åren vet säkert att Sverige mer eller mindre alltid har presterat på både herr- och damsidan. Men hur ser statistiken egentligen ut i VM i stort?

Varje år är det 16 lag som möts för att slåss om världsmästartiteln. Varje jämnt år är det herrarna som möter varandra och varje ojämnt är det damerna. I båda dessa grupper har sammanlagt 22 nationer deltagit minst en gång. Men när det kommer till medaljligan är det bara fem som någonsin tagit hem guld, silver eller brons. Och det är samma fem länder både bland herrarna och damerna:

  • Sverige
  • Finland
  • Schweiz
  • Tjeckien
  • Norge

Sverige har genom åren varit den mest dominerande nationen där både herr- och damlaget har åtta guld var. Damerna har dock vunnit sina sex senaste VM. Båda lagen har också tagit hem medalj varje VM sedan det första. Medan herrarna har fyra silver utöver sina guld har damerna fått ett silver och två brons. Så den som letar upp den ​bästa casinosidan​ för att hitta spelbolag som erbjuder odds på innebandy kommer nog se att Sverige ofta är högst tippad att vinna, speciellt i dam-VM.

Efter Sverige är Finland det mest vinnande laget med fyra guld på herrsidan och två på damsidan. De har dock tagit tagit två guld i rak på herrsidan. Finland är det enda andra landet som alltid tagit medalj i VM, både för herrarna och damerna. Herrlaget har även sex silver och två brons medan damlaget har sju silver och två brons.

Schweiz ligger på tredje plats i medaljligan med åtta medaljer i båda av världsmästerskapen. På herrsidan har Schweiz vunnit ett silver och sju brons medan damerna har vunnit landets enda guld och även fått tre silver och fyra brons.

Först på fjärde plats ser vi en skillnad i medaljligan på herr- och damsidan. Bland herrarna ligger Tjeckien på fjärde plats med ett silver och två brons. Hos damerna är det Norge som tar hem fjärdeplatsen med två brons.

Slutligen har vi femteplatsen där både herr- och damlaget har ett brons var. På herrsidan är detta Norge och bland damerna är det Tjeckien.

Redaktionen ibnytt.se

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar