I samarbete med JACT och Thorengruppen AB
Övrigt

Thorengruppen youth player of the year – 2019

Två spelare tilldelas Thorengruppen youth player of the year.

För 6e året i rad så är stipendiet ”Thorengruppen Youth Player of the year” som går till en dam & herrspelare som påvisat extra ”mod, kraft och passion” som utbildningsföretaget Thorengruppen AB har som ledord. Bland tidigare stipendiater hittar vi spelare som Malte Lundmark (IBF Falun) Ellen Rasmussen (FBC Malmö) Linus Holmgren (IBK Dalen) och Myra Aggestål (IKSU)

Förutom en ekonomisk del i stipendiet så är även spelarrådgivningsföretaget JACT Management med och bistår stipendiaterna med stöttning i deras framtida karriär, VD Jonas Thomsson utvecklar:

— Vi på JACT gillar framåtandan som Thorengruppen AB som företag  jobbar utifrån och vill gärna, precis som dom uppmuntra unga atleter att sikta mot sitt eget personbästa varje dag. Det som vi kan bidra med och sett att det finns behov och stöttning är unga spelares behov av stöttning i sina val för sina framtida innebandykarriär – och där är vi gärna med och stöttar tillsammans Thorengruppen AB.

2019 års stipendiater är Linnéa Hammar som numera spelar med RIG Umeå och Emil Lindblom från Storvreta. Thorengruppen ABs marknadschef Joakim Ekblom motiverar:

Linnéa Hammar
”Med stort mod och passion har Linnéa briljerat med sina tekniska skills på sociala medier vilket genererat i tusentals följare. Hon har på innebandyplan visat sin kraft då hon i senaste JSM finalen för sitt RIG Umeå gjorde hattrick och hjälpte sitt lag till ett välförtjänt SM-guld”

Emil Lindblom

”Att lyckas i Storvreta kräver mycket mod och kraft för vem som helst. Emil har med sin stora passion för sporten kombinerat med sin talang som innebandymålvakt tagit stora kliv i sin utveckling för att i framtiden ska kunna etablera sig i ett av världens bästa lag”

Intervju med stipendiaterna

Vad är roligast med innebandy?

Linnéa: Det som jag anser är roligast med innebandy skulle jag säga är att det går fort. Det händer saker hela tiden och ingenting är avgjort förrän matchen är slut. Allt kan hända.

Emil: Det roligaste med innebandy är främst den gemenskap man har med sina lagkamrater, men även adrenalinkickarna man får i en match då jag kan göra så att mitt lag kan gå vinnande ur matchen.

Vad vill du bli när du bli ”stor”?

Linnéa: Jag vet inte riktigt vad jag vill bli men just nu läser jag iallafall naturprogrammet. Däremot vill jag bli något som går att kombinera med innebandyn på bästa sätt.

Emil: Förutom att bli bland de bästa inom innebandyn så skulle kunna tänka mig att jobba med något inom ekonomi och bokföring då jag går ekonomilinjen på gymnasiet som jag tycker är rätt så roligt. Men har även ett litet intresse av att bli något inom polisen.

Nämn tre styrkor du anser dig ha

Linnea: Teknik, spelförståelse och snabbhet

Emil: Tre styrkor som jag anser mig ha är min skalle då jag kan och gillar att hamna i krävande situationer, att jag har höga krav på mig själv och min omgivning att alltid göra sitt bästa samt att jag är en placeringssäker målvakt som inte flaxar i onödan.

Nämn en sak du vill utveckla:

Linnéa: Jag skulle vilka utveckla min fysiska styrka för att kunna stå emot bättre i tex närkamper m.m.

Emil: Svårt att nämna bara en sak jag vill utveckla då jag vill bli bättre på allt men då är det väl att få ännu mer erfarenhet av att stå stora matcher.

Hur/vem har hjälpt dig med avtalen fram till idag?

Linnéa: Tidigare så har jag tagit hjälp av mina föräldrar som jag bollat mina tankar med, men för framtiden så känns det bra att jag också kan få tankar, intryck och rådgivning från JACT som är experter på området, så det känns toppen!

Emil: Den som har hjälp mig med avtal genom åren är min pappa och klubben.

Vad tyckte du om årets dam- och herrfinaler?

Linnéa: Årets damfinal tyckte jag kändes lite konstig. Alltid trott att det skulle varit IKSU i final efter deras säsong i serien i år. Självklart kul med andra lag också men den kändes lite konstig bara.  Herrfinalen däremot hade jag faktiskt sett framför mig att det skulle vara Storvreta – Falun. Själv håller jag ju på Storvreta (moderklubb) så blev lite chokad när det stod 3-0 till Falun. Sen när Storvreta började komma ikapp tycker jag att matchen blev mer spännande och rolig att kolla på.

Dock kändes det inte som att något lag i varken dam eller herr finalen riktigt kom upp i den nivån som de skulle kunna göra.

Emil: Jag tycker det var roliga finaler speciellt för att Storvreta vann men även att Täby fick ta sitt första guld någonsin.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar