JACT bryter ny mark igen - Jonas Thomsson och hans kollegor har nu genomfört sin första Prospect Session, och nu satsar dom på att utöka konceptet. Foto:
Övrigt

JACT bryter ny mark med nytt koncept

Spelare bjöds in när JACT satsar på nytt koncept.

Silly season är igång för fullt i Sverige med flera spelare som byter klubbadress till nästa säsong. Den 1 maj öppnades även det internationell transferfönstret och det har varit aktiva dagar för agentfirman JACT. De har dessutom lanserat ett nytt koncept.

— Vi har sjösatt en ide som växt fram under senaste åren hos mig som vi valt att kalla JACT Prospect Session, berättar JACT:s VD Jonas Thomsson.

Varför har ni gjort det här?

— Sen starten av JACT och med cirka 400 förhandlingar och nära 200 spelare så har vi sett 2 trender hos oss, och det är dels att fler klubbar söker spelare samt att alla spelare vi hjälper har hittat klubb innan sommaren är slut. Vilket gör att vi för det mesta har mellan 15-20 klubbar som behöver spelare i augusti och vi har ”slut” hos oss – båda är ju lyxproblem men det är något som vi verkligen har vridit och vänt på hur man kunnat hittat en lösning på det.

Det nya konceptet som innebär spelare bjuds in för att träna tillsammans och spela internmatcher är ett sätt för JACT att komma närmare spelare utan kontrakt.

— Denna vända var det 30st herrspelare från 4 olika länder där kvaliteten var ett spann från svensk div 1 till SSL spelare som vi ville lära känna mer. Men vi kommer sikta på både dam och herrspelare mellan 18 år och uppåt till framtiden. Man behöver vara kontraktslös till efter säsongen för att som sagt, vi är inte ute efter att ta spelare som sitter på avtal – det är till för att respekteras.

Förhoppningen med det nya konceptet är att det ska vara till nytta för både spelare och lag.

— Enkelt sagt är att vi ska hjälpa ”alla” och genom vårt nätverk som innefattar klubbar, spelare och andra kontakter från sammanlagt 8 länder att få färre klubbar som sitter utan sitt tänkta nyförvärv. Detta handlar inte om att vi ska ta spelare från klubbar, men vi är säkra på att det finns spelare därute som vill och faktiskt kan komma ut på äventyr tack vare innebandyn, sen om det är en division högre upp i Sverige eller ett äventyr till Norge, Schweiz, Tyskland eller vart det nu må vara – det får framtiden utvisa.

Jonas trycker ofta i samtalet med honom om nätverket och vikten av att knyta kontakter för ett långvarigt samarbete – här syns han med ett inslag från Tyskland – Flemming Kühl som bekantar sig med sin forwardskollega innan en av internmatcherna.

Hur har ni hittat spelarna?

— Denna vända hade vi våra befintliga spelare vars avtal gick ut efter denna säsong, samt spelare som vi genom våra kontakter har varit utan avtal, intresserade av möjligheterna som finns samt som vi tyckt varit spännande att titta närmare på.

Hur skulle du beskriva ibsilly i Sverige i övrigt just nu?

— Sillyn är relativt lugn just nu, så det är ju tur att vi nu har flertalet spelare som varit med på vårt Prospect Session och är redo för nya äventyr, avslutar Thomsson.

 

Alla matcher, övningar och teknikpass filmades under JACT Prospect Session – här får ena halvan genomgång av detta.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar