Övrigt

Dags för ny innebandyutrustning?

Vare sig innebandy är din hobby eller din profession är utrustningen ditt optimala redskap för att kunna utföra sporten – förutom dig själv och din talang, förstås. Men den är inte gratis, hur lockande och perfekt den än kan verka vara. Klubbor, skor, målvaktsutrustning, boll, vattenflaskor… Ja, allt som håller dig på plan är dina bästa vänner. 

Så kommer det till det faktiska köpet, men du har inte råd. Hur ska du tänka för att ha råd nästa gång du är sugen på den där nya klubban? Eller den där nya hjälmen om du är målvakt? Du ska spara, förstås! Här kommer lite tips från Consector på hur du kan tänka för att spara till den där nya utrustningen:

Matlådor, matlådor, matlådor

Matlådor kan vara din allra bästa vän – alltid. Det är ett sådant otroligt “spara-pengar-i-längden”-knep att det måste appliceras av fler. För dig kan en vecka spara dig upp till 500-600 kronor bara av att ha med dig matlådor i stället för att äta ute på jobbet. Inom loppet av två veckor har du en schysst innebandyklubba. Tänk på det när lunchrestaurangen lockar, men köttfärssåsen från gårdagen står redo att tas med till jobbet. Ett knep är att laga mat som är matlåde-kompatibla, så som grytor, pajer, lasagne, pastarätter.

Ta cykeln

Det här knepet är både bra för din fysik och din plånbok och i dag är de flesta städer cykelkompatibla. Du slipper lägga ned pengar på bränsle och busskort. Dessutom kostar faktiskt bilar mer än enbart bränsle, så det är dessutom mindre kostnader som du sparar in på som lätt glöms bort.

Planera dina inköp

Det här med att sitta och slöshoppa på datorn eller mobilen är ett beteende vi alla känner igen. Eller att gå in i matbutiken eller klädbutiken och hitta något på extrapris – toppen! Men dessa mindre utgifter blir i längden större utgifter. Kanske till och med dina nästa träningsskor. Planera i stället vad du köper och varför du köper det. Är det någonting du verkligen vill ha, så borde du satsa stenhårt på det. Det handlar alltså om planering och att tänka smart. Kanske är det ett svårt beteende att ändra just nu, men du kommer att njuta av det och må bättre senare.

Se över dina kostnader

Vad lägger du pengar på varje månad? Har du ett mobilabonnemang som du varje månad betalar för en surf som skulle räcka för ett helt år? Kanske har du autogiro på Spotify, Adobe-programmen, Storytel och andra tjänster du kanske inte nyttjar så till den grad att de faktiskt är värda att lägga pengar på? Kanske kan ni starta ett familjekonto eller dela tjänsten med någon annan? Toppen! Dessa utgifter må vara “små”, men kom ihåg att även dessa blir saftiga i längden. De flesta av dessa abonnemang kostar runt 100-lappen varje månad och kom ihåg att tre sådana abonnemang skulle innebära en årskostnad på 3.600kr. Ja, det är pengar det med.

I vissa fall behövs privatlån – om det är ett behov så kan du gå in på Consector.se för att se vilka banker du kan låna pengar av och jämföra vilken som ger dig bäst ränta. Så, lycka till nu med ditt sparande! Nästa innebandyklubba ligger runt hörnet – om du följer dessa tips!

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar