Foto: Per Wiklund
Övrigt

Inför innebandy-VM 2019

Redan i januari säkrade damerna sin gyllene VM-biljett med ett par rejäla segrar. Men det är först mellan den 15-19 december som världsmästerskapet utspelas. I år hålls den prestigefyllda turneringen i den natursköna schweiziska staden Neuchâtel.

Nytt år, nytt innebandy-VM. Att Sverige är en av världens främsta innebandy-nationer råder det inte någon som helst tvekan om. Sverige är nämligen landet med överlägset flest guldsegrar. Under åren har det hållits totalt 12 stycken VM-turneringar på herrsidan och 11 stycken på damsidan.

Ser vi till den totala summan guldmedaljörer är Sveriges övertag tydligt. På herrsidan har vi vunnit 8 guld och Finland 4. På damsidan har vi tagit hem 8 guld (varav 6 stycken på rad), medan Finland har vunnit 2 och Schweiz 1. Och om allt går som det ska, kan vi nu i vinter lägga till ytterligare en guldmedalj på damsidan.

Mellan den 15-19 december utspelas nämligen världsmästerskapet i innebandy för damer. Och för den som vill göra det hela intressant, finns det givetvis goda möjligheter att betta på damernas segertåg.

Ett alternativ som många föredrar är att spela på livebetting (tillgängligt här tex). Detta ger oss nämligen möjligheten att placera våra insatser i realtid medan matchen pågår. På så vis kan man alltså känna av matchens vibe och fatta sina beslut därefter. Givetvis ändras oddsen under matchens gång, men det ger den försiktige spelaren en helt ny typ av trygghet.

Pulveriserade sina motståndare i kvalet

Landslaget ser onekligen ut att vara i toppform. Under VM-kvalet, som hölls redan i januari, fullständigt förintetgjorde de svenska damerna sina motståndare. Matchen mot Frankrike slutade med otroliga 61-0 (!!!) och matchen mot Norge landade på fantastiska 17-1.

I år hålls den stora sportfesten i den Schweiziska staden Neuchâtel, som är känt för sin rika medeltidshistoria och sina betydande forskningsinstitut. För supporten som åker hit för att heja på det svenska landslaget (och förmodligen bevittna guldmedalj nummer 7 i ordningen) kan njuta av otroligt vackra naturinramningar och fantastisk arkitektur, som för tankarna till sagornas Europa.

Redan nu är grupperna klara för årets spel, där vi ser att Sverige kommer att få möta Tjeckien, Slovakien och Lettland:

Grupp A: Finland, Schweiz, Tyskland och Polen
Grupp B: Sverige, Tjeckien, Lettland och Slovakien

Grupp C: Japan, Danmark, Norge och Estland

Grupp D: Singapore, Australien, USA och Thailand

Ja, det ser onekligen ljust ut för de svenska damerna. Nu håller vi tummarna och hoppas att de fortsätter att skriva sporthistoria.

Redaktionen ibnytt.se

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar