Övrigt

Bekanta dig med Neuchâtel inför Dam-VM

I december är det dags för damernas världsmästerskap i innebandy och då bär eventet av till Schweiz. Närmare bestämt staden Neuchâtel. Hit kommer besökare från flera länder resa för att ta del av den stora turneringen.

Idag är det enkelt att följa sporten och dess statistik på detaljnivå direkt i mobilen. Många av de som besöker stora sportevent likt innebandy-VM väljer att höja spänningen ytterligare genom att spela på matcherna. Spelbolagen erbjuder även sina nya kunder bonusar.

Är du själv intresserad av att spela på innebandy-VM kan du exempelvis nyttja Rizk bonuskod, som ger dig extra pengar vid registrering. Utöver traditionella odds har de även livebetting som är en nyare, men väldigt populär spelform. Det gör att du kan följa matchen medan du bettar.

Ifall du också planerar att resa till Neuchâtel för att uppleva VM i daminnebandy mellan 7-15:e december i år, gör du rätt i att lära känna staden innan det är dags.

Creux du Van

Det finns flera sevärdheter i Neuchâtel som kan stimulera resenären. Stadens mest populära attraktion är det spektakulära stupet Creux du Van, som du måste ta tillfället att uppleva. Det är omkring otroliga 1 250 meter djupt och ligger i bergsområdet där det är glesbefolkat. Ungefär fyrtio personer per kvadratkilometer bor där. Spendera dagen ute vid Creux du Van och ta in den schweiziska kulturen när den är som bäst.

Botaniska trädgården

I Neuchâtels världsberömda botaniska trädgård finner du allt du kan önska i ett trädgårdslandskap. Från spännande konstutställningar som hyllar växtlivet, till exotiska växter du kan se på flera ställen. Med andra ord kan du strosa runt här ett bra tag och slappna av ute i den friska naturen. Befinner du dig i staden bör du uppleva deras botaniska trädgård som är en av deras mest populära turistattraktioner.

Öva på din franska

Neuchâtel ligger i västra Schweiz och har drygt 35 000 invånare, som främst talar franska. Det är tacksamt för många som reser dit då franska är lättillgängligt på olika håll. Antingen kan du läsa en nybörjarkurs och lära dig språket från grunden, eller väcka liv i dina tidigare kunskaper med smidiga språktjänster som Duolingo. Resan blir desto roligare ifall du kan imponera på invånarna!

Ja, trots att Dam-VM pågår så sent som i december kan du fortfarande unna dig nöjen i Neuchâtel.

Redaktionen ibnytt.se

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar