Foto: Per Wiklund
Övrigt

Är du redo för Superligan 2019/2020?

Det börjar närma sig säsongstart för den svenska superligan. Superligan består av 14 lag på både dam- och herrsidan som kämpar första platsen. Innan säsongen drar igång kan det vara bra att putsa sina Superligan-kunskaper.

Som många vet är den Svenska Superligan den absolut högsta serien i innebandy i Sverige i dagsläget. De 14 lag som är med och tävlar om första platsen spelar en grundserie där de åtta främsta lagen går vidare till slutspel. På herrsidan av Superligan har det varit en kamp mellan stormästarna Storvreta IBK och IBF Falun som det senaste decenniet turats om att vara svenska mästare.

På damsidan har Umeålaget IKSU dominerat toppen men 2019 knep Täby FC första platsen efter spännande serie. Den Svenska Superligan för damer har funnits sedan 1997 och har sedan dess hjälpt innebandy för damer att växa och bli en av Sveriges största sporter.

Att spela på Superligan

Om det är så att du känner för att öka spänningen på den kommande säsongens alla matcher så kan du alltid prova att spela på ditt favoritlag genom betting. På Casivo.se hittar du alla de största spelsiter som erbjuder betting för just innebandy. En sak som är viktigt att veta innan man börjar med betting är att välja sidan som har bäst odds för just din match. Det kan skilja sig lite på hur sidorna sätter oddsen och då är det viktigt att du som spelare plockar sidan där just ditt lag har bäst odds.

Den svenska innebandy scenen

Innebandy är i dagsläget en av Sveriges största sporter, med över 110 000 registrerade spelare (2018) på ca 900 olika föreningar. Innebandy fick en nationell spridning under slutet på 70-talet och början på 80-talet och har sedan dess växt exponentiellt både inom Sverige och internationellt. Andra länder där innebandy har fått stadigt fotfäste är Finland, Norge, Schweiz och Tjeckien.

Europeiska Champions Cup

Den europeiska ligan IFF Floorball Champions Cup 2020 går av stapeln om ungefär i Januari 2020 där Europas bästa innebandy-lag tävlar om den prestigefyllda första platsen. På Svensknätcasino.com hittar du bra odds inför den kommande turneringen. Det är framförallt fyra länder som skickar sina bästa lag och det är Sverige, Tjeckien, Finland och Schweiz. Förutom att vinnaren får åka hem som bästa innebandy-laget i Europa får de även en prispott på 100 000 SEK.

Innebandy 2020 kommer bli ett bra år både på hemmaplan och internationellt.

Redaktionen ibnytt.se

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar