Övrigt

Då hålls de första matcherna i Superligan

Efter några månaders uppehåll är det snart dags för Superligan att bära av igen. 14 lag på dam och herrsidan ska göra upp om vilka som är bäst i Sverige.

Efter en sommar av varierande kvalitet är det äntligen dags för något som vi vet levererar. Superligan smygstartar den 20 september och pågår sedan fram till april nästa år.

När vi den 27 april lämnade Superligan förra gången bjöds det på två svettiga matcher mellan KAIS Mora och Täby FC (4-7) på damsidan och Storvreta och Falun (5-3) på herrsidan. Täby FC kommer även att ha äran att inleda årets Superliga och då i ett möte mot Karlstad. Den som vill höja spänningen och spela på matchen kan använda sig av bettingbolaget William Hill bonus och ta del av deras välkomsterbjudanden.

Damerna inleder innebandysäsongen 2019/20

Lördagen den 21 september är det sedan dags för de resterande lagen på damsidan (utom Pixbo och Malmö som spelar dagen efter) att göra upp i sina första matcher för säsongen. Lagen spelar antingen kl. 14.00 eller 16.00, så för den som är intresserad av att zappa mellan matcherna kan redan nu glädjas över att de inte spelas på en vanlig arbetsdag.

Herrarna får vänligt vänta på sin tur till tisdagen den 24 september då de sex första lagen får möta varandra: Pixbo – Visby (kl. 18.30), Jönköping – Linköping (kl. 18.30), Storvreta – Falun (kl. 19.00). Dagen efter är det dags för nästa lass, klockan 19.00 hålls då samtliga matcher: Warberg – Växjö, Mullsjö – Sirius, Kalmarsund – Helsingborg.

Extra nervigt blir det kanske för de två kvarstående lagen, Höllviken och Dalen, som får vänta på sin tur att spela till lördagen den 28 september och söndagen den 29 september. Här hittar du hela säsongens spelschema.

Andra viktiga datum att skriva upp

Utöver startmatcherna så kan det vara värt att notera att slutspelen kommer att hållas runt andra halvan av mars/början av april nästa år. Dessförinnan har vi också Innebandy-VM för damer att se fram emot, som hålls i Neuchâtel, Schweiz mellan den 7 och 15 december i år. Våra svenska spelare har gång på gång visat upp att de är rätt och slätt är bäst i världen (8 VM-guld för damerna och 8 VM-guld för herrarna talar för sig). Så där vågar vi nog redan nu hoppas på en till seger!

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar