Övrigt

Säsongsinledning – svensk innebandy

Superligan för både dam- och herrinnebandy har slutfört en handfull omgångar och tydliga mönster har redan börjat visa sig. En liten skara topplag har distanserat sig från resten av lagen i tabellen och påbörjat en intern strid om förstaplatsen. Båda serierna har tidigt bekräftat att stor klasskillnad existerar mellan toppen och botten med långa avstånd i tabellen som rimligtvis lär bestå.

Tittar man på de lag som toppar tabellerna och de spelare som toppar poängligorna så är igenkänningsfaktorn relativt stor från tidigare år, sånär som på några stora namn som kanske ej har vaknat till än.

Fjolårssäsongen fick en bitter eftersmak från den konflikt som pågick en längre tid och tog fokus från det sportsliga. Nu får vi hoppas att alla parter fortsättningsvis är nöjda så innebandyn får en sportslig publicitet som gynnar det offentliga intresset. Allteftersom innebandy ökar i popularitet så erbjuder spelsidor ett allt större urval av spelmöjligheter på matcher, mästare, spelare, experttips, bäst betting bonus och mycket mer.

 

Superligan herrar

Tabellen efter sex omgångar visar en tydlig bild av en relativt ojämn serie med några topplag som sprungit iväg, samt några lag förankrade i botten. Storvreta och Falun har för vana att befinna sig i toppen av tabellen, så även i årets säsong. De har fått sällskap av Kalmarsund och Pixbo som visat fin form i inledningen av säsongen.

Att Storvreta är med i toppen av tabellen är inte någon överraskning. Man är regerande mästare, samt slutsegrare av förra säsongens grundserie. Laget är mästare i tre av de fyra senaste säsongerna och är en mycket het kandidat som mästare även våren 2020.

Superstjärnan Kim Nilsson har haft måltorka i säsongsinledningen och hade inte gjort mål på 16 perioder, men i matchen mot Warberg kom det efterlängtade målet med ett fint direktskott efter ett snabbt sidledspass. Det återstår att se om målskyttet lossnar nu för Kalmarsunds offensiva ledare.

Alexander Galante Carlström är av många ansedd som världens kanske bästa spelare de senaste åren, framförallt sin utomordentliga förmåga som giftig avslutare. Förra säsongen fick han se sig besegrad i den totala poängligan, men var ohotad skytteligavinnare med 54 fullträffar. Han har börjat den nuvarande säsongen starkt och är med i toppskiktet i poängligan.

Superligan damer

Damernas tabell har en snarlik utveckling som herrarnas tabell. Därmed en mycket stor klasskillnad mellan botten och toppen, där topplagen har radat upp segrar i seriens inledning. Mora, Pixbo, Iksu och Malmö har bildat en kvartett, det återstår att se om den förblir intakt fortsättningsvis eller om den splittras längre fram. Regerande mästarna Täby har startat säsongen lite trevande och är just nu några poäng bakom den ledande kvartetten. Det är första gången som Täby kröntes som svenska mästare, kanske är de inte helt bekväma med rollen som ett jagat byte som alla vill slå.

Inte helt oväntat så leder Anna Wijk poängligan i inledningen. Hon har varit den mest färgstarka spelaren på 10-talet och finns alltid med i toppen av poängligan. Hon har dock inte varit poängdrottning de två senaste säsongerna, utan slutat på en försmädlig andraplats. Förra säsongen kom hon två bakom finskan Veera Kauppi som producerade 91 poäng, varav hela 60 mål. En poängskörd som är bättre än Wijks personbästa. Säsongen innan kom Wijk åter tvåa i poängligan, den gången besegrad av Moa Tschöp. Säsongsinledningen tyder på en revanschsugen Wijk med ytterligare glöd i sitt spel som gärna vill återta tronen i SSL.  Varken Kauppi eller Tschöp har än så länge förmått att hänga på i toppen av poängligan, men många matcher återstår och vi kommer sannolikt att uppleva mer dramatik under pågående säsong.

SSL är en väldigt dynamisk liga som hela tiden bjuder på underhållning. Önskar man mer information om Superligan för herrar och damer så finns det att hitta här.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar