Foto: Mats Ragnarsson
Allsvenskan

Umeå City redo för grytan

Nykomlingen i Allsvenskan Norra Umeå City har inlett säsongen imponerande och tagit 3 segrar på de inledande 6 omgångarna. Ikväll väntar Norrlandsderby mot serietvåan från Piteå Wibax Patrios IBK. - Det blir en tuff match i grytan att spela i, säger tränare Lars Bergström.

Överlägsna i förra årets division 1 norra tog sig Umeå City upp i Allsvenskan Norra och har inlett säsongen med segrar mot Rotebro, Täby och Järfälla. Ikväll väntar derby dryga 20 mil bort mot Piteå. Ett derby som tränare Lars Bergström ser fram emot.

– Jag tippar att det blir 4-4. Det kommer bli en tuff match i grytan i Piteå och de har ett väldigt bra facit på hemmaplan. De spelar med kompakt defensiv, snabba omställningar och är ett bra lag. Men det känns som ett bra läge för oss att ta poäng, säger Lars till ibnytt.se

Vad har ni för målsättning med årets säsong? 
– Vi vill etablera oss och hänga kvar. Vi känner redan att vi har i serien att göra även om vi är ett ungt och orutinerat lag. Om vi ligger kvar i tabellen likt vart vi ligger nu så finns det ju ingen anledningen att inte blicka uppåt.

Vad tycker du om er säsongsinledning? 
– Jag är nöjd med antalet poäng. Det var svårt innan att veta vart vi står mot andra lag och det var även ett tag sedan jag själv var i allsvenskan. Det är intressant att se att vi står oss såpass bra. Poängen är bra men prestation kan bli bättre. Vi har varit för ojämna med klubba och boll och även energimässigt kan vi mycket bättre. Vi måste kunna pressa ut det vi har mycket mer.

Ni fick en välkommen förstärkning i målvakten Martin Rudeström förra veckan. Hur viktigt är det? 
– Det var viktigt för oss att få in Martin då vi haft en del skadeproblem på målvaktssidan. Det är en väldigt bra målvakt och Martin gjorde en riktigt bra match senast. Han bidrar också med mycket rutin i vårt lag och kommer han upp i samma nivå nu mot Piteå så kan vi vinna, avslutar Lars.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar