Foto: Per Wiklund
SSL-Herr

”Viktig seger för lagmoralen”

Warberg studsade tillbaka spel och poängmässigt efter att varit väldigt missnöjda efter matchen senast mot Storvreta. Seger i efter förlängning mot Pixbo med 7-6 och matchvinnare blev Mattias Kongstad. - Jätteviktiga 2 poäng och asroligt att få avgöra, säger Kongstad.

Warberg inledda matchen klart piggast i den första första perioden inför de 717 åskådarna i Lisebergshallen. Med spelövertag och effektivt uttnyttjande och ett stillastående och slarvande Pixbo tog Warberg ledningen med 0-1 genom Daniel Karlander och 0-2 genom Simon Svensson. Ställningen efter 20 spelade minuter var 1-3 efter två sena mål. En kanonstart för Warberg.

– Vi var laddade inför matchen efter aått vi var katastrof senast. Vi ville visa vad vi kan. Vi kom åt de överallt vilket vi hade problem med mot Storvreta. Han var duktig i målet både i första och hela matchen så utan det hade vi nog kunnat få bättre utdelning i första, säger Mattias Kongstad till ibnytt.se

I den andra perioden började Pixbo komma in i spelet mer samtidigt som Warberg enligt Kongstad blev lite försiktiga. Mattias Kongstad utökade dock först ledningen till 1-4 men sen följde 3 raka mål från hemmalaget.

Den tredje perioden blev fortsatt jämn och Warberg skaffade sig först ledningen för att sedan svänga till underläge 6-5 då Patrik Malmström gjorde sitt tredje mål i matchen. Filip Stenmark kvitterar dock strax efter och matchen går till förlängning.

I förläningen väljer Pixbo att plocka ut målvakten vilket skapar tryck mot Warbergs mål men på en kontring gör Mattias Kongstad sitt tredje mål i matchen och tar med sig extrapoängen hem från västkustderbyt.

– Jag har ju ett läge innan där jag trodde jag skulle hinna före. Sen får jag det här direkt efter med lite mer tid. 2 poäng borta mot Pixbo är bra även om det som matchen blev hade varit ännu skönare med 3 poäng. Det var viktigt för lagmoralen att komma in det direkt efter senast. Framförallt är försvarsspelet mycket bättre och vi är mer aggressiva över hela banan. Sen gör vi ju 7 mål och då borde man vinna, avslutar Kongstad.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar