Herr-VM 2016

Samuelsson och Östholm bytte plats

Den öppna eftermiddagsträningen för herrlandslaget under VM-lägret i Visby bjöd inte på några överraskningar men ett par förändringar.

Skadeläget i den svenska VM-truppen hade kunnat vara bättre och senast idag kallades ytterligare två spelare in till det förberedande lägret i Visby. Henrik Stenberg på plats när träningen började och Adam Colling anslöt under träningens gång till läktaren.

Upplägget var annorlunda än under onsdagen och det var från start ett tydlig fokus på att komma upp i högt tempo. Redan under uppvärmingen eldades det på röstmässigt och både 3 mot 2 och 5 mot 2 genomfördes i högt tempo. Följande femmor spelades under hela träningen:

 

Lag Blå 

Nilsson-J Samuelsson-Sundstedt
Nilsberth-Östholm

Stenberg-Andersson-T Colling
Hedlund-Wallgren

Lag Gul
Galante Carlström-Svahn-Nordgren
Holmgren-Johansson

Larsson-Kanebjörk-Eriksson
Gustafsson-M Samuelsson

 

Med Anton Karlsson hemma skedde de största förändringarna på backplats där Martin Östholm spelade med Robin Nilsberth istället för Mattias Samuelsson som spelade med Tobias Gustafsson. Nordgren fortsatt forward med Svahn och Galente Carlström.

Försvarsmässigt var det fokus på attackförsvar och det började smälla lite i det höga speltempot. Vikten av att ha både en tydlig plan A och B i varje byte betonades av Hallstensson och både Henrik Stenberg och Alexander Galante Carlström gjorde mål.

Johannes Larsson gick av träningen efter spelet medan resten av laget tränade på powerplay.

Ett powerplay där förstauppställningen bestod av Kim Nilsson, Martin Östholm, Robin Nilsberth, Rasmus Sundstedt och Alexander Galante Carlström som hade flera varianter att öva in.

Imorgon fredag väntar öppen träning kl 12 tillsammans med Visby IBK Ilex, ett lag för spelare med funktionsnedsättning.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar