FC Helsingborg

”Skönt att släppa VM”

Landslagsmålvakten Jonathan Paulsson var tillbaka i Helsingsborgs mål efter VM i matchen mot Växjö. En match som Helsingborg vinner med 6-5 efter straffräddning av Paulsson med bara 1 sekund kvar. - Det var skönt att komma in i det och släppa VM, säger Paulsson.

Det blev jämnt när Växjö kom på besök till hemmastarka Helsingborg och lagen följdes åt under hela matchen. I den tredje perioden gör Helsingborg ett ryck och Daniel Johnsson gör sitt fjärde mål i matchen till ställningen 6-3 men knappt 4 minuter kvar. Trots 3 mål i ledning så skulle det bli jämnt då Växjö kommer ikapp. Först genom Ludwig Persson och med bara 16 sekunder kvar reducerar Christopher Holmér till 6-5. Det skulle bli ännu närmare än så för en kvittering då Växjö tilldelas straff med 1 sekund kvar av matchen. Valdemar Ahlroth kliver fram men i Helsingborgs mål står landslagsmålvakten Jonathan Paulsson som stänger igen och gör sin andra straffräddning i matchen och räddar 3 poäng till Helsingborg.

– Det var skönt att komma in i det och släppa VM. Vi slarvar en del i den första och andra perioden och låter de kontrar lite för mycket på oss. I tredje gör vi ett ryck vilket vi gör bra. Vi är stabila och sen låter vi de ha mycket boll och det blir ett par slumpmål, säger Paulsson efter matchen.

2 straffräddningar för dig idag. Hur skönt var det med tanke på VM-finalen? 
– Såklart jätteskönt. Jag vet om att jag är bra på straffar så det var inga konstigheter i det. Men VM-finalen fanns ju lite i bakhuvudet där jag släppte 3 så det var skönt att jag tog båda. Jag älskar sånna lägen om på slutet med 1 sekund kvar där man kan vinna för laget och idag gick det ju min väg verkligen.

Daniel Johnsson fortsätter ösa in mål. Du som tränar med honom varje vecka. Varför är han så bra? 
– Han är ju en målskytt. Även om inte första skottet går in så kommer 20 till. Skotten sitter där han vill att de ska sitta också. Säkert 90% av skotten hamnar där han vill att de ska hamn.

Nu väntar ett kortare juluppehåll. Hur väl passar det in för dig som spelat mycket under hösten? 

– Det är rätt skönt. Nu när vi vann så vill man ju fortsätta men samtidigt ska det bli skönt att få lite distans till innebandy någon vecka innan vi kör igång igen, avslutar Paulsson.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar