Foto: Skärmbild TV4Sport
IBK Dalen

Viktig seger för Dalen

2016 års sista match i SSL Dam var mellan Rönnby och Dalen. En match som blev jämn där Dalens defensiv och effektivitet gjorde att Umeålaget tog tre viktiga poäng i bottenstriden. - Vi jobbar hårt för varandra och Erika gör en jättebra match i kassen säger Carolin Stattin som gjorde det avgörande 2-3 målet.

Det skiljde 13 poäng mellan Rönnby och Dalen inför kvällens match och i tabellen har hemmalaget Rönnby placerat sig på en säker slutspelsplats. Tuffare har säsongsinledningen varit för Dalen som som är indragna i kampen om att vara på rätt sida nedflyttningsstrecket.

Första perioden blev som ofta när Dalen spelar en period där det laget Dalen möter har mest boll och bortalaget Dalen försvarar sig bra. Rönnby som inlett säsongen imponerande kom inte riktigt upp i nivå energimässigt vilket syntes i spelet. Första 20 minuterna av matchen blev mållösa med en skottstatiskt 5-10. Visst övertag för Dalen även spelmässigt.

– Det är en okej period. Vi är nöjda med att det står 0-0 men skulle gärna leda. Det känns lite hafsigt för oss och studsar lite hit och hit och vi måste in mer i deras slott. Känslan efter den första perioden är att vi känner på varandra, sa Amanda Öhman till TV4sport efter den första perioden.

Dålig energi

I den andra perioden släpptes spelet upp något och redan efter 34 sekunder tar hemmalaget ledningen genom Isabella Ström. Två minuter senare kvitterar Clara Forssén vilket ett skott från där det inte ser ut att finna varken vinkel eller lucka. Men Forssén hittar den över axeln och kvitterar.

– Jag fick bollen av Jessika och var ganska ren där jag hann tänka både en och två gånger och sen satte jag den, sa Forssén om målet.

Det är en viss tempohöjning i en andra perioden jämför men den första även om tempot inte direkt är högt. Dalen tar ledning med 1-2 vilket står sig länge i perioden innan Jennifer Lindholm kvitterar till 2-2 vilket också är periodsiffrorna efter två perioder.

– Vi har lite dålig energi därute. Vi låter Dalen styra ganska mycket och måste försöka komma komma in lite mellan deras backar och mittfältare och hota mer, sa Rönnbys Tränare Jimmy Gunstedt.

Stattin avgjorde

Matchavgörandet blev redan tidigt i den tredje perioden när Caroline Stattin tar tillvara på att mycket duktiga Erika Johansson i Dalens mål gör en kanonräddning vilket möjliggör en snabb spelvändning där bollen tillslut på retur kommer till Stattin som inte gör något misstag. Rönnby försökte sedan kvittera men Dalen täta försvarsspel gjorde det bra och Dalen vinner med 3-2 och tar tre viktiga poäng och gå upp på 14 poäng. Nu 5 poäng ner till nedflyttningsplats och 5 poäng upp till slutspelsplats.

– Vi har bra disciplin i försvarspelet och vi jobbar hårt för varandra och Erika gör en jättematch i kassen. I andra perioden skapar vi fler farliga chanser och nu i tredje kom de inte riktigt åt oss med sin press. Det blev lite nervöst på slutet, sa Caroline Stattin i Dalen efter matchen.

Rönnby Västerås tränare Jimmy Gunstedt ser fram emot ett längre juluppehåll.

– Vi hade inte riktigt energin idag. Vi försökte i vissa byten men vi skjuter alldeles för lite skott på mål. Vi försökte pusha så mycket v kunde under veckan. Det blir bra med uppehåll då vi kan summera första halvan och börja jobba med andra bitar i vårt spel. Vi kommer ligga i och lägga till delar i spelet som vi vill utveckla.

Martin Sköld

Skånsk smålänning med uppväxt i Staffanstorp. Brinner för all sorts utveckling, affär och/eller i kod. Digitalt är hygienfaktor!

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar