Allsvenskan

Tung förlust för Rotebro

Botten i Allsvenskan Norra möttes under onsdagen när Rotebro mötte Järfälla. En match där viktiga poäng stod på spel för att hålla sig kvar i serien som Järfälla vann med 4-9. - Det känns såklart riktigt tungt såhär efter matchen, säger Rotebros lagkapten Ludvig Ellius

När Rotebro mötte Järfälla i Allsvenskan Norra under onsdagen var det bortalaget, förstärkta av Nicklas Hedengran på dubbellicens från AIK som tidigt i matchen tog kommandot. Just nämnda Hedengran skulle visa sig vara avgörande för bottenplacerade Järfälla som tog sin andra seger för säsongen efter vinst med 4-9. Hedengran stod för 6 poäng (5+1) i matchen. En viktig seger för Järfälla och en tung förlust för Rotebro med 6 poäng upp till säker mark i tabellen.

– Det känns såklart riktigt tungt såhär efter matchen. Vi spelar om 3 enormt viktiga poäng med tanke på serieläget, säger Rotebros lagkapten Ludvig Ellius till ibnytt.se efter matchen.

Varför vinner Järfälla?
– Järfälla spelar en disciplinerad innebandy, man jobbar hårt i försvar och täcker mycket skott. Sedan lyckas Järfälla vända snabbt i många lägen där vi tappar boll i offensivt slott och får komma i många 2-1, 3-2 och även 3-1 lägen. Det är ett Järfälla som inte ens behöver vara så effektiva med tanke på hur många lägen de får. Agge i målet gör trots 9 insläppta en jättefajt och utan honom hade siffrorna varit klart större. Sedan är vi tyvärr idag inte tillräckligt hungriga, Vi ligger på mellis och Järfälla får för mycket tid med bollen som dom skickligt utnyttjar.

Vad talar för att ni håller er kvar? 

– För att vi ska lyckas kriga oss kvar i den här serien måste varenda spelare lyfta sig. Vi måste spela ett aggressivare och samtidigt mer disciplinerat försvar, ett högre bolltempo i anfallsspelet där vi även måste värdera våra lägen. Vi måste hitta tillbaka till den lagmaskin som Roterbro har haft under åren och som vi stundtals har visat under säsongen men som vi tyvärr inte har lyckats uppvisa under 3 perioder.

Hur känns det för din del?

– För egen del så känns det väl lite sisådär, har gått lite för långsamt i den gamla kroppen och det kombinerat med stukningar på båda fötterna gör att självförtroendet inte är på topp. Men jag ska fokusera säsongen ut och träna hårt så ska jag/vi nog kunna vända det här.

Redaktionen ibnytt.se

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar