Allsvenskan

Granlos poängkung förlänger

Granlo BK förlänger kontraktet med poängkungen Carl Åkersten.

Granlo BK som slutade på sjätte plats i Allsvenskan Norra har förlängt kontraktet med lagets bästa poängplockare Carl Åkersten som gjorde 14 mål och 20 assist den här säsongen.

– Calle är en smart och teknisk forward som skapar en ny dimension i vårt anfallsspel. Han är en playmaker som står för oväntade lösningar. Det är en jättetalang som vill mycket och tränar hårt, säger Granlos tränare Magnus Svensson till Sundsvalls Tidning och fortsätter

– Han håller också på att utveckla sina ledarsegenskapar. Tidigare har han stått i bakgrunden av spelare som Johan Samuelsson och Patrik Svensson. Det här blir första säsongen som han får utrymme att prova på en ledarroll.

Det nya kontraktet är skrivet på 2 år och förlängningen är en del i Granlos satsning mot SSL.

– Han är i perfekt ålder när vi nu bygger vårt nya lag där stommen kommer bestå av spelare som är födda tidigt av 90-talets mitt. Innan vi började pyssla med truppen visste vi att vi hade ett par utgående avtal. En efter en börjar nu dessa spelare att skriva på längre kontrakt. Det tyder på att spelarna tror på den satsning vi gör, säger Magnus Svensson.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar