Foto: Per Wiklund
IB-Play

Sankell tvåmålsskytt i Växjös seger: ”Tufft lag att möta”

Ny hemmaseger för Växjö i den tighta semifinalserien mot Mullsjö. - Det är sjukt kul att det är så tight, säger Växjös Jesper Sankell.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 19:00
Växjö IBK
4 - 3
Mullsjö AIS

Semfinalserien Växjö mot Mullsjö gick vidare i match 3 inför 1569 personer i Fortnox Arena. En match där Växjö återigen vann på hemmaplan. Den första perioden förblev mållös innan det Växjö gick ifrån till 2-0 inledningen av andra. Det andra målet av Jesper Sankell. Reducering av Mullsjö gjordes av David Gidske och när två perioder summerades var ställningen 3-2.

– Jag tycker att Mullsjö är ett jävligt tufft lag att möta. De är tunga och har mycket spring i benen. Vi visar att vi står upp bra idag och vinner rättvist. I onsdags var de ett bättre lag. Ibland så vinner vi och ibland så förlorar vi. Nu här i en semifinal handlar det lite om stolpe in som avgör, säger Växjös Jesper Sankell.

Sankell som också utökade ledningen till 4-2 med dryga fem minuter kvar av matchen. Avslutningen skulle det bli nerv i när Mullsjö reducerade med 31 sekunder kvar. 4-3 till Växjö och 2-1 i matcher. Två av Växjös mål av Jesper Sankell.

– Det är sjukt kul att det är så tight. Det ska vara tight nu när vi spelar om de ädla medaljerna. Men vi är redo för det här. Jag var jävla spelsugen idag. Då är det enkelt att gå ut på banan. Jag vill bidra med den energin som jag är här för. Jag har varit sjuk sen i lördag och fick ju gå av senast men idag var jag laddad, säger Sankell som nu gjort 3 mål i slutspelet och kommenterar sitt slutspel än så länge:

– Jag spelar ju med en landslagscenter och Valle (Valdemar Ahlroth). Klart att jag har blickar på mig. Men mot Pixbo var det annorlunda då jag hade en annan roll där jag skulle grisa mer och var lite av en ful gubbe. Sen inför match fyra sa jag och Niklas att nu kör vi innebandy. Mot Mullsjö finns det ingen anledning att printa och gnabba. Här vet vi vart vi har varandra.

Match 4 väntar på måndag. Ett tight spelschema och Sankell fick kramp på slutet.

– Lite kramp och det är lite småskavanker. Men nu vilar vi lördag och söndag och sen kör vi igång, avslutar Sankell.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar