Hattrick av Patrik Rokka när Dalen vann mot rivalen Foto: Per Wiklund/Arkivfoto
IBK Dalen

Dalenseger mot Thorengruppen: ”De såg riktigt trötta ut”

DM-final i Västerbotten tillika försäsongsmöte mellan Umeårivalerna Team Thorengruppen och Dalen. En match som Dalen vann övertygande med 9-4. - Om jag får såga Thoren så har jag mycket att säga, säger Dalens Patrik Rokka efter matchen.
Serie: DM-final. Matchstart: 18:30
Team Thorengruppen SK
4 - 9(1-4, 1-2, 2-3)
IBK Dalen

En dryg månad kvar till att seriestart innebär att de flesta lagen börjar att komma igång med sina träningsmatcher. Under måndagskvällen var det Umeåderby mellan rivalerna i staden, Team Thorengruppen SK och IBK Dalen. En match som dessutom var av tävlingskaraktär då det var en DM-final i Västerbotten. För Team Thorengruppen var det första träningsmatchen för säsongen och för Dalen var det andra matchen på bara några dagar då laget vann mot Umeå City så sent som i fredags med 11-3. Dalen som även tidigare i sommar spelat Bohemia Trophy.

Det märktes tidigt att Dalen var inne i matchtempo då laget skaffade sig en 4-1 ledning i den första perioden. En ledning som utökades till  seger med 9-4. Tre av målen från Patrik Rokka som inte var imponerad av motståndarna.

– Jag vet inte vad jag ska säga om matchen. Om jag får såga Thoren så har jag mycket att säga. De såg riktigt trötta ut. Det såg inte ut som att de lagt så mycket tid på sin försäsong, säger Rokka.

För Dalens del kändes det enligt Rokka bättre.

– Det kändes bra. Vi har börjat sätta lite femmor så nu börjar det hända lite grejer. Framförallt jämfört med förra året då vi bytte om mycket. Vi har ju några skadade som ska in men det är bra att vi börjar spela ihop oss.

Dalen såg inte bara piggare ut. De visade även upp ett högre försvarsspel än förra säsongen. Något laget pratat om.

– Absolut har vi gjort det. Vi vill skapa mer målchanser och då vill vi gå högre för att göra det. Sett till de här två inledande matcherna har det lyckats. 11 mål i fredags och 9 mål idag. Det handlar väl framförallt att få fram fler konstiga chanser som vi kan förvalta.

Fler chanser och fler mål. 3 av målen från Patrik Rokka som förra säsongen gjorde 21 mål och 15 assist i grundserien vilket var poängbäst i Dalen.

– Alltid skönt att komma igång. Jag spelade Smögen Cup med Falun Ungdom förra helgen och då blev det en del mål. Men alltid skönt att även göra det mot SSL-motstånd. Att det blev tre får jag tack medspelarna för, säger Rokka som inte lägger för stor vikt i derbysegern

– Vi vet att vi är snäppet vassare och den här DM-matchen spelar väl inte så stor roll egentligen ur den aspekten. Alltid kul att vinna och skönt att göra det mot ett SSL-lag, avslutar Rokka.

LÄS OCKSÅ: Alla träningsmatcher för SSL Herr

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar