Foto: Skärmbild/Idrottsfoto
FC Helsingborg

Nyförvärvens kväll i Helsingborg

Det var nyförvärvens kväll i Helsingborg. Två mål av Andreas Lindholm, ett av Daniel Sebek och ett av Parick Suschanek när Helsingborg vann skånederbyt med 5-3.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 19:00
FC Helsingborg
5 - 3(1-0, 3-1, 1-2)
Höllvikens IBF

Skånederby inledde Helsingborgs säsong hemma mot Höllviken.  En match där den enda ögonbrynshöjande situationen i den första perioden var när Helsingborgs nyförvärv Andreas Lindholm gjorde sitt första SSL-mål till 1-0. Ett som var Lindholm backhandknackade mellan sina egna mål.

TV: Se målet här 

– Vid det första målet så förstörde jag nästan läget med förstatouchen, men jag fick på en bra backhandknack som gick in i bortre, säger Lindholm själv om det första målet till 24Helsingborg.se 

I den andra perioden höjdes tempot något och det skulle bli fler premiärskyttar i Helsingborgs tröja. Patrik Suschanek, nyförvärv från Dalen gjorde 2-1 och i den femtonde minuten skulle Daniel Sebek presentera sig för hemmapubliken när han utökade ledningen till 3-1. Ett mål görs i boxplay. Innan periodens slut noteras även Andreas Lindholm för sitt andra mål i matchen och Helsingborg ryckte ifrån.

– Vid det andra målet skjuter jag i täck, deras back fumlade lite så jag kunde lobba in den i bortre, säger Lindholm om det andra målet.

Till slut vann Helsingborg matchen med 5-3 efter att Jonathan Edling gjort några riktigt fina räddningar i slutet på matchen. Två av Helsingborgs mål av Lindholm som efter flera säsonger i Fagerhult Habo i Allsvenskan och de senaste två i Hovslätt imponerade i SSL-debuten.

– Jag har spelat många säsonger i Allsvenskan, men kände att jag behövde en nystart och få upp självförtroendet. De senaste två åren har jag varit skadefri i division 1 och division 2, så det var skönt att bygga upp självförtroendet med mycket matcher, säger Lindholm.

Matchanalysen från Lindholm lyder som följer:

– Vi kontrollerade spelet mycket bra. Vi stängde ner dem mer eller mindre hela matchen och de var inte alls så farliga som de brukar vara. Vi har fler chanser än dem och sedan sliter vi jäkligt hårt för varandra i 60 minuter, säger Lindholm.

TV: Se målen från matchen här

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar