Pixbo Wallenstam IBK

Henriksson efter incidenten: ”Det är en olyckshändelse”

Under söndagskvällen var Pixbos Linus Henriksson inblandad i en situation som efter matchen blev omtalad. Till sportbladet kommenterar han själv hur han ser på händelsen. -Jag får be om ursäkt och hoppas att det gick bra med honom, säger Henriksson till Sportbladet.

I slutskedet av matchen Växjö-Pixbo Wallenstam inträffade en situation som efter matchen blev omtalad. En situation när Pixbos Linus Henrikssons klubba åker i ansiktet på Växjö Christopher Holmér som tvingas uppsöka sjukhus. Efter matchen kommenterade Växjös tränare Niklas Nordén:

– Vi förväntar oss att förbundet tar tag i detta och tar det vidare, säger Växjös tränare Niklas Nordén till ibnytt.se.

Sportbladet lyckas senare under söndagskvällen få tag på Linus Henriksson som beskriver situationen.

– Vi förlorar bollen i offensivt hörn och jag läggen benen på ryggen 110 procent för att jaga hemåt. Han tar ett steg bakåt och tacklar mig och jag tappar ena fattningen på klubban för att ta emot mig i marken och då åker den upp i ansiktet på honom. Det är en ren och skär olyckshändelse, säger Henriksson till Sportbladet som även kommenterar eventuell avstängning.

– Det hade varit väldigt tråkigt eftersom det är en olyckshändelse. Jag får be om ursäkt och hoppas att det gick bra med honom, säger Henriksson.

Vi på ibnytt.se pratar sent under söndagen med Pixbos Wallenstams ordförande Jan Inge Forsberg som kommenterar:

– Om man ser sekvensen från den andra vinkeln så ser man ganska tydligt att han får en körare själv innan. Det är inte så att han springer och rappar till killen på något sätt. Det blir en reflex som träffar oturligt i ansiktet. Det här en kille som aldrig varit ute för någonting. Det var en lugn och städad match och efter matchen säger Växjö inget och domarna gör inget. Det känns lite som en storm i ett vattenglas, säger Pixbo Wallenstams ordförande Jan Inge Forsberg.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar