IBF Falun

Målskyttet lossnade för Aldeeb: ”Har väntat på att göra mål”

Målskyttet lossnade för förra säsongens succényförvärv till Falun Omar Aldeeb när Falun vann stort med 10-1 över nykomlingen Örebro.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 19:00
Örebro Kings
1 - 10(0-2, 0-4, 1-4)
IBF Falun

Säsongens första förlust för nykomlingen Örebro Kings när mästarna Falun vann stort inför 1920 åskådare i Idrottshuset i Örebro. Falun vann med hela 10-1 där Omar Aldeeb stod för 3 mål och 3 assist i matchen. Aldeebs första mål för säsongen.

– Vi kom ut helt okej i matchen och har 2-0 efter första. Det känns rättvist och sen kör över de i andra och bara fortsätter. Vi pratade innan om att inte underskatta dem eftersom de är nykomlingen och vi gör en bra insats. Alla är så rutinerade att vi vet hur vi ska spela en sån här match och det känns kontrollerat från start, säger Aldeeb.

Omar Aldeeb som förra säsongen anslöt till Falun på dubbellicens från Strängnäs gjorde stor succé i slutspelet när Falun vann guldet. Till den här säsongen tillhör han Falun fullt ut men har gått mållös de första tre matcherna. Mot Örebro lossnade det rejält med 3 mål och 3 assist.

– Skönt att det lossnar. Jag är ju en poängspelare och har väntat på att göra mål. Jag vet att när jag gör mål så kommer det att lossna. Sen är det väl inget man har funderat på men det finns där i bakhuvudet så skönt att det lossnade så att man kan släppa det. Det är ju världspelare jag spelar med så det är bara att hålla klubba i marken så kommer målen.

Du gjorde mål i Champions Cup. Kan det ha spelat in att det släppte idag? 

– Ja lite så. Jag kände att när jag gjorde det i finalen i Champions Cup så lossnade det. Sen fick jag göra ett tidigt i andra perioden och då släppte det ordentligt.

Alla 3 mål i powerplay dessutom.

– Ja det blev så. Det har varit lite knackigt där också men vi har ändrat om och fått in lite nya grejer. Idag flöt det på bra och vi vet vart vi har varandra, säger Aldeeb.

TV: Se målen från matchen här

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar