Jönköpings IK

Förändring i Jönköpings ledarstab

Jönköping med 1 seger så här långt förändrar i ledarstaben med en ny assisterande tränare.

Nykomlingen Jönköping förändrar i ledarstaben. Assisterande tränare Jimmy Lindstrand slutar p.g.a personliga skäl. Ersättare blir meriterande Jakob Olofsson Adelin som är med redan på lördag mot Örebro.

– Jag är rejält sugen på att komma tillbaka in i hetluften. Och att få göra det med JIK, klubben som ligger mig varmast om hjärtat, känns riktigt, riktigt kul. Potentialen i det här unga laget är stor och det känns spännande att få vara med på den här resan, säger Jakob Olofsson Adelin i ett pressmeddelande.

Olofsson Adelin har en imponerande meritlista som spelare med 2 SM-guld, 3 VM-guld och 42 a-landskamper. Han har också varit huvudtränare i SSL i totalt fyra säsonger. Två av dem i Jönköping.

– Jakob och klubben har hittat en lösning som vi är mycket nöjda med och där vi ser att Jakobs kunskaper och erfarenhet kommer utveckla och stärka laget än mer, säger Johan Adin från JIK:s sportgrupp.

Avtalet mellan Jönköpings IK och Jakob Olofsson Adelin gäller till och med maj 2018.

Jimmy Lindstrand som slutar har varit assisterande tränare i två år och varit del i att ta JIK tillbaka till SSL.

-Vi förstår Jimmy och tackar för hans insatser under hans två framgångsrika säsonger som assisterande tränare och önskar honom all lycka. Vi hoppas och tror att Jimmy kommer vara en del av JIK snart igen, säger Adin.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar