AIK IBF

Sent avgörande när Mullsjö vann

Säsongens första bortaseger för Mullsjö efter att Sebastian Palmqvist sent gjort 4-3 i en fartfylld match mot AIK.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 18:30
AIK IBF
3 - 4(2-1, 1-1, 0-2)
Mullsjö AIS

Mycket fart, spel fram och tillbaka och sent avgörande när Mullsjö besegrade AIK på bortaplan.

Säsongens första bortaseger för Mullsjö under ordinarie tid efter att ha vänt underläge till seger i en match som svängde fram och tillbaka. AIK inledde målskyttet genom Sebastian Johansson och utökade genom Kevin Lieback Asp innan Mullsjö med bara minuten kvar av första perioden kunde göra sitt första mål i matchen till 2-1. AIK ledning även efter den andra perioden. Då med 3-2 efter att Mullsjö reducerat med 26 sekunder kvar av perioden. Vid periodens slutsignal utvisas även Mullsjös Kim Ganevik 2+10 minuter för osportsligt uppträdande.

– Vi har haft så de senaste matcherna och även förra säsongen att vi är rätt segstartade och så brukar vi växa in i det mer och mer. Det gör vi nu också  även fast vi har ett boxplay och Ganevik på en 2+10. Sen växer vi när vi stänger den utvisningen och kvitterar strax efter, säger Palmqvist.

Kvittera och vända skulle Mullsjö göra och det genom att Sebastian Palmqvist först spelar fram Viktor Wibring till 3-3 för att sedan själv avgöra med knappt minuten kvar. Säsongens första trepoängare på bortaplan för Mullsjö.

– Det känns jävligt skönt. Vissa matcher har vi haft trycket och verkligen förtjänat en trea. Men nu kom den med 50 sekunder kvar någonting, säger Palmqvist.

Hur ser du på matchen i sin helhet? 

– Jag tycker vi gör en rätt dålig match egentligen. Vi kommer inte riktigt upp i energi och tar mycket felbeslut. Vi slarvar mycket och de gör mål på deras lägen. Det känns inte som att de har så mycket och det känns som vi skapar ganska mycket. Framförallt i slutet, säger Palmqvist.

Bittra miner i AIK efter matchen som först tappade ledningen och sedan matchen.

– Jag tycker vi har matchen efter andra där vi har full kontroll. Vi har förbättrat försvarsspelet och de kommer inte till så många målchanser. Det känns som att vi har kontroll på matchen och så får de in ett skitmål på slutet. Det är surt, säger AIK:s Kevin Haglund.

Bara 4 insläppta mål för AIK som är det lag som släppt in flest i år.

– Vi har ju släppt in 7-8-9 mål i de flesta matcherna och så möter vi Mullsjö som är ett bra och bara släpper in fyra mål. Det måste vi ändå se som bra och ett steg fram i alla fall. Men de gör ett mål mer än oss idag, säger Haglund.

TV: Se målen från matchen

TV: Palmqvist: Vi gör en rätt dålig match egentligen

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar