Foto: Per Wiklund
IBF Falun

Superskrällen – JIK första lag att vinna över Falun

Stor skräll när nykomlingen Jönköping vinner över Falun med 8-5. – Bergman i målet storspelar, säger Jönköpings Otto Weidman.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 17:00
Jönköpings IK
8 - 5(2-3, 4-2, 2-0)
IBF Falun

Stor skräll i Arenan i Jönköping inför 1 105 åskådare när SSL-nykomlingen Jönköping vinner över regerande och obesegrade mästarna Falun.

– Vi gör en fantastiskt bra laginsats. Det är många som måste vara på sin absolut topp för att slå Falun. Bergman i målet storspelar och hela laget spelar ett uppoffrande spel. Oerhört starkt att kunna vända underläge 2-5 och vinna. Verkligen sjukt kul att se, säger Jönköpings Otto Weidman.

Ledning för Falun med 3-2 efter första perioden. Efter två snabba mål första de två bytena i den andra perioden var ledningen utökad till 5-2. Men i mitten av andra perioden påbörjade Jönköping sin vändning.

– Det var jobbigt när de gör 5-2. Då kändes det som att det kunde rulla iväg. Men när Glimberg zorrar in 5-3 bakom mål får vi mycket energi samtidigt som publiken hjälper oss att vända, säger Weidman.

Vilken vändning sen. Faluns mål efter 1:18 in i den andra perioden var deras sista i matchen. 6-5 Jönköping efter två perioder efter att Otto Weidman gjort sitt andra SSL-mål. En ledning som i tredje perioden utökades till slutresultatet 8-5. Detta trots att Falun hade 17 skott på mål i sista perioden. I vägen stod en storspelande Filip Bergman.

– När han gjorde några räddningar i tredje så frågar jag Ekström vad det är som händer. Det är helt öppna lägen som han lyckas göra flera TV-räddningar. Han tog verkligen allt på slutet, säger Weidman.

Seger var Jönköpings tredje för säsongen och innebär att dem är det lag som först besegrar Falun den här säsongen.

– Vi började snacka redan i måndags att vi måste ha inställningen att vi kan vinna. För att göra det måste vi ha disciplinen och spela ett uppoffrande spel. Sen handlar det mycket om rätt energi. Falun är otroligt svåra att stoppa och man måste ha lite flyt också, säger Weidman som lyfter fram publiken som en viktig komponent:

– Att hämta ikapp 5-2 underläge mot regerande mästarna med den hjälpen av publiken är fantastiskt. Dem hjälper en otroligt mycket och kul att så många var på plats idag, avslutar Weidman.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar