Foto: Fabian Trees, www.imagepower.ch
Landslag

Turneringsseger för U19-herrarna: ”Magisk innebandyperiod”

En straffseger och två uddamålssegrar för U19-herrlandslaget som vinner Euro Floorball Tour. - Riktigt bra match av grabbarna, säger Oliver Liedberg.

Turneringsseger för U19-herrlandslaget efter att 6-5 seger över Schweiz i den avslutande matchen. En match där Sverige direkt tog taktpinnen i den första perioden.

– Idag fick vi en bättre start än vad vi har haft på de andra matcherna. Första perioden är ju fantastiskt bra. Det var en magisk innebandyperiod. Vi hade kunnat haft både 3,4 och 5-1 och vi skulle kanske ha haft det, säger förbundskapten Markus Puskala i ett pressmeddelande.

Trots ett klart bättre Sverige i den första perioden var det bara ledning med 2-1. Efter två perioder var ställningen 3-3.

– Det är svårt när man inte får in bollarna trots att man är så överlägsen. Det smyger sig in någon trygghetskänsla och rätt var det är har matchen svängt. Fast vi kanske inte tyckte det var rättvist. Schweizarna jobbade hårt och tog sig tillbaka in i matchen, säger förbundskapten Markus Puskala.

Sverige visade som de gjort mot både Finland och Tjeckien upp god moral och vinnarskalle i slutet av matchen och vinner med 6-5. Matchavgörande sjätte målet av Oliver Liedberg som på nytt gjorde en fantastiskt bra match.

– Det känns ruskigt bra. Riktigt bra match av grabbarna. Det var bra tryck på läktaren, men vi gjorde det bra ändå och pallade pressen, säger Oliver Liedberg.

Segern innebär att Sverige vinner Euro Floorball Tour.

– Kul att få ta ett guld med grabbarna. Det har varit en väldigt intensiv helg. Vi har bara haft tre matcher men det har varit mycket runtom med träningar, summerar William Westerdahl som varit lagkapten under helgen till Svensk innebandy.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar