IBF Falun

Ytterligare avstängning för Holmgren

Thomas Holmgren stängs av ytterligare efter incidenten mot Växjö som gav Holmgren rött kort och matchstraff 3. Detta efter att Holmgren skrikit olämpliga saker till domaren.

Faluns Thomas Holmgren stängs av ytterligare en match efter incidenten mot Växjö där Holmgren fick rött kort och matchstraff 3 meddelar Juridiska Nämnden. Avstängningen gäller t.o.m den 18 november vilket innebär att Holmgren missar lördagens match mot Höllviken.

Av beslutet går att utlösa att Holmgren först fick matchstraff 1 för incidenten som går att se i spelaren ovan varav Holmgren skriker: ”Fan vad dålig du är, din jävla sopa” vilket gör att Holmgren ådöms matchstraff 3. På vägen ut slår Holmgren sin klubb mot en vägg i spelargången.

I beslutet framgår att Holmgren i huvudsak medger uppgifterna som framår i anmälan och att han är ångerfull för sitt beteende och ber om ursäkt för detta.

Juridiska nämnden gör följande bedömning:

”Det är styrkt att Thomas Holmgren handlat på så vis som anmälaren gör gällande. 

Thomas Holmgren har därmed gjort sig skyldig till otillbörligt uppträdande enligt 14 kap 2 § 7 punkten i Riksidrottsförbundets stadgar. 

JN anser att en påföljd i form av avstängning kan stanna vid en (1) match beräknat på det lag som Thomas Holmgren deltog i vid anmälningstillfället, utöver den automatiska avstängningen om en (1) match som utdömt matchstraff 3 inneburit. 

JN beslutar att stänga av Thomas Holmgren f.r.o.m 2017-11-17 t.o.m 2017-11-18. Avstängningen avser all innebandy och gäller deltagande i tävling/uppvisning”

Hela beslutet går att läsa här

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar