FBC Kalmarsund

Sex poäng när Kim Nilsson kom tillbaka till Kalmar

Kim Nilsson kom, sågs – och dominerade i hemmadebuten. Totalt blev det sex poäng (3+3). "Skönt att det lossnade, men det kunde blivit fler poäng", säger Kim Nilsson med ett leende.

FBC Kalmarsund som är favorittippat i Allsvenskan Södra efter flera meriterade värvningar, störst så klart Kim Nilsson som denna afton stundtals hade lekstuga med Alingsås backar. Men FBC Kalmarsund har inte bara Nilsson, utan man har även William Larsson, Marcus Johansson och Johan Wittberg, alla fyra farliga runt motståndarnas mål.

Kim Nilssons återkomst till Kalmar sporthall blev minst sagt lyckad – och publiken fick se en världsstjärna som verkligen levererade.

– Det här känns jätteskönt. Vi hade stora förväntningar på den här matchen, det var en hel del nerver. Men det lossnade rejält för mig och hela vår femma, säger Kim Nilsson med ett stort leende efter 9–4-segern.

– Defensiven kan vi rätta till lite där vi tappar bollen i för många farliga lägen säger Kim Nilsson.

En annan som fick det att lossna var Kims kedjekompis Tim Nyander. Hur känns det efter första hemmamatchen i FBC-tröjan?
– Känns rikigt bra. Skönt att det lossnar även om jag var osynlig i första och andra. Först i tredje som jag fick slå några goa bollar säger Tim Nyander.

Tim var nöjd med kedjans försvar som spelar +4 denna match men nämner lagets försvarspel. Där har FBC Kalmarsund mycket kvar att jobba med,  enkla tapp i farliga situationer håller inte om man ska ligga i topp.

Första perioden började travande för hemmalaget. Allingsås kämpande på bra och kunde gå till periodvila med ”bara” 2-1 i bagaget.

Det var i den andra perioden som FBC Kalmarsund började sätta sina formationer och chanser. Även om man bara hade 5-2 på tavlan så hade det kunnat stå mycket mycket mer.

Tredje perioden fortsatte som den andra slutade med ett massivt FBC tryck och man har inga större problem att skriva slutresultatet 9-5 även om Alingsås hade ett par svettiga runt FBC:s mål.

Efter matchen stod Alingsås Tomas Sladky länge kvar och väntade på Kim Nilssons alla intervjuer.
Till slut gick Sladky fram – och fick sin innebandyklubba signerad av Kim Nilsson. Det visar lite hur stor världsstjärna FBC Kalmarsund numera har.