Foto: Idrottsfoto
Övrigt

Pixbo har toppat formen

Med endast 1 förlust på 58 matcher går Pixbo Wallenstam Dam in i helgens Champions Cup med gott självförtroende och en toppad form. - Vi har lagt upp fysträningen så att vi ska vara i toppat form inför helgen, säger tränaren Johan Eliasson.

Pixbo Wallenstam IBK, de regerande svenska mästarna är direktkvalificerade till lördagens SM-final i Champions Cup där de möter vinnarna av Vitkovice-Nauka. Ett Pixbo som inlett årets SSL med två segrar och målskillnad på 17-7.

 

Hur har ni förberett er inför helgen? 

– Största skillnaden mot normalt är fysträningen. Vi har jobbat mot ett annat mål eftersom vi ska vara i toppformen nu redan så där skiljer det sig lite. I övrigt så är det samma förberedelser som vanligt. Det känns bra att vi kunnat vara fullt lag de senaste tre veckorna och vi är väl förberedda, säger Johan.

Ni möter internationellt motstånd i antingen det tjeckiska laget Vitkovice eller Nauka från Ryssland. Vad vet ni om era motståndare?

– Nauka har vi ingen koll på alls. Vitkovice har vi bra koll på då vi mött de flera gånger. Men fokus för vår del är på vårt eget spel. Med endast 1 förlust under ordinarie tid på 58 matcher så vet vi att vi är tillräckligt bra om vi sätter vårt spel, oavsett motstånd.

Vad blir viktig för att ni ska ta er vidare till final och vinna guldet?

– Det är att försvarsspelet stämmer. Vi har spelat med i stort sett samma lag under lång tid så vi är trygga i spelet. Men det gäller att vi vågar ligga nära, att vi går på våra vändningar och sätter våra bollar på mål. Det kommer framförallt bli IKSU som utmanar oss. Men där kan det mentala spöka för de.

Hur viktigt är turneringen för föreningen Pixbo? 

Det går inte att jämföra med ett SM-guld. Men självklart är det en stor turnering. Damerna har ju inte varit med innan så det kan bli första guldet. Klubben tycker det är stort och med två lag med chans att bli världens bästa klubblag så är det såklart viktigt.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar