IBK Dalen

Seger för Dalen mot nykomlingen

Flera matcher i SSL-Dam under söndagen. I Umeå Energi arena vann hemmalaget IBK Dalen en jämn match mot Tyresö Trollbäcken IBK.

Förra årets 10:a mot nykomlingen Tyresö Trollbäcken. Ett Dalen som inlett säsongen med en seger och 1 förlust mot ett Tyresö som tagit poäng i båda inledande matcherna.

Matchen inleddes med två väntande 2-2-1 formationer där stora ytor gavs längs sargerna. Det var Dalen som inledda målskyttet genom Jessica Lidberg inför .. åskådare. Drygt två minuter senare kvittering av Tyresö Trollbäckens Julia Croneld på ett skott utifrån. Båda lagen får därefter möjlighet att ta ledningen i Powerplay utan resultat.

Andra perioden inleds piggast av Tyresö Trollbäcken som för spelet mer och mer. Dalen försöker men då kontrar Tyresö in ledningen genom Ronja Kämpii snyggt upp i taket. Dalen jobbar sig sedan tillbaka in i matchen och tar rättvist ledningen med 3-2 då Lisa Carlsson i Tyresö Trollbäcken tappar boll på mittplan och Sanda Larsson kan göra sitt andra mål i matchen i en effektivt 2 mot 1 kontring.

Tredjeperioden blev en tempohöjning av båda lagen där Dalen skapar flera lägen första 10 minuterna för att avgöra matchen vilket stoppas av Frida Görtz som gör en mycket bra match i målet. Bortalaget gör ett sista försök och pressar högre i försvarsspelet för att skapa lägen. Dalen håller dock ihop försvarsspelet väl aktivt coachat av Urban Karlsson och vinner med resultatet 4-2, sista målet i öppen kasse.