Malmö FBC

Show av Täbys förstafemma

Hemmapremiär för Täby FC och för motståndet i Tibblehallen stod Malmö FBC. Den stora skillnaden mellan lagen var Täbys femma med Stålhult, Wickström, Tschöp, Sjödin och Gustafsson som hade stor show.

Matchen inleddes i högt tempo av båda lagen där Täby från start satte fullt tryck i försvarspelet i en offensiv 2-2-1 uppställning där varje tillfälle till press togs av en aktiv topp. Malmö inledde mer avvaktande i sin 2-1-2 uppställning väntandes strax över mittplan.

Täbys förstafemma med landslagspelaren Stålhult, Wickström och duktiga Moa Schöp tillsammans med Gustafsson och Sjödin visade att de skulle bli att räkna med redan i den första perioden. Det var också den femman som gjorde matchens första mål genom Matilda Sjödin i powerplay. Det offensiva trycket från Täby fortsatte och Malmö förlorade flera gånger bollen på egen planhalva. Hemmaledning 3-0 efter 20 spelade minuter.

I period 2 höjde sig Malmö något och fick bättre utdelning på sitt försvarsspel då flera farliga kontringar skapades och Emelie Frisk fick göra några kvalificerade räddningar. Det var också på en kontring som nyförvärvet Cecilia Di Nardo kunde reducera. Reduceringen hjälpte föga och detta var Täbys match från start till mål, mycket tack vare nämnde förstafemman och ett effektivt powerplay.

Efter två snabba mål, 6-1 och 7-1 i inledningen av den tredje perioden blev de resterande 18 minuterna en transportsträcka mot slutsignalen. Hos Täby blev det fler målskyttar än enbart förstafemman sista perioden och det såg tidigt uppgivet ut bland Malmös spelare. Slutresultatet skrevs till 12-2 efter stor show av Täbys förstafemma och powerplay.