Foto: Per Wiklund
IBK Dalen

Matchen är en stor grej i stan

Derbymatch i Umeå ikväll mellan tabelltian Dalen mot serieledaren IKSU. - Det har blivit mindre rivalitet så det kanske inte är så mycket derbykänsla utan mer en stor match i stan, säger Dalens Amanda Öhman.

Kvällens hemmalag Dalen har 6 inspelade poäng på de inledande 5 matchernas och senast mot Mora gjorde laget 4 mål av lagets totala 14 mål. Ikväll väntar serieledarna IKSU

– Vi kommer fortsätta jobba med en tight defensiv med ett så bra försvarsspel som möjligt. Vi parkerar kanske inte ”bussen” framför mål men ändå ett mer defensivt spel. Det blir ingen punktmarkering likt senast, säger Amanda till ibnytt.se

Vad tror du om matchen? 
– Jag tror det kan bli en spännande match. Om vi är med från start och inte bjuder på så mycket kan det kanske bli lite mentalt hos de. Vi fick ju igång målskyttet lite senast mot Mora och kan vi fortsätta göra mål så kan det bli en kul match.

Vilka i ert lag kommer göra en extra bra match? 
– Jag tror på Isabell Larsson och Clara Forssén som varit heta nu senaste veckorna och sett bra ut.

Hur märks det av att det är derby? 
– Rivaliteten har blivit mindre. Det kanske är lite mer derby för de som spelar sitt första derby men annars är ett det mer att det är en stor match i stan. Det kommer bli mer folk och det märks lite extra runtomkring.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar