Malmö FBC

Malmö tog poäng mot Pixbo

Upp och ner för Malmö FBC i inledningen av årets säsong. Igår var det mycket upp när laget tog poäng av regerande mästarna Pixbo Wallenstam.

Inför matchen mot Pixbo pratade Ellen Rasmussen om att säsongsinledningen varit en berg och dalbana och att laget lagt upp en tydlig gameplan för att stoppa Pixbo. En gameplan som föll väl ut då Malmö tog 1 poäng mot serietvåan Pixbo. 2-2 efter full tid och det var nära att Malmö även tog med sig extrapoängen.

– Man kan nog sätta den på kontot över hedersamma förluster. Men samtidigt hade vi kunnat vinna och hade ett jätteläge strax innan Pixbo avgjorde, säger FBC-tränaren Mikael Jeppsson till 24malmö.se

En bra match där både spelet på planen och målvakten Beverley Smedenäs imponerade.

– Vår målvakt Beverly Smedenäs blev utsedd till matchens lirare och det får man hålla med. Hon var stabil, tät och hade flera bra utkast, säger Mikael.

Matchen slutade 3-2 efter förlängning vilket kunde blivit större enligt hemmamålvakten Agnes Lindblom

– Vi har mycket boll och spelar runt men får inte till avsluten och får inte in bollen, säger Agnes Lindblom till pixbo.se 

Redan imorgon söndag väntar nya matcher för båda lagen. Malmö tar emot nykomlingen Tyresö Trollbäcken och för Pixbos del väntar en repris på SM-finalen mot Mora.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar