Foto: Per Wiklund
Pixbo Wallenstam IBK

”Dubbla siffror med ordinarie lag”

Pixbo Wallenstam tog en klar seger borta mot FBC Kalmarsund även om det efter första perioden såg ut att bli en jämn match. - Första 15 minuter är Kalmarsund bättre än oss, säger Pixbo tränare Jonas Eliasson.

Pixbo Wallenstam fick möta ett Kalmarsund fyllda av energi i den första perioden som rivstartade matchen. Men ju längre tid som gick, desto mer tog Pixbo över kommandot och växla upp tempot vilket du kan läsa om här.

Underläge efter första perioden. Vad tycker du om den? 

– Det är jämnt för att vi har 3 spelare som gör sin första match varav två av de är backar. Första 15 minuter är Kalmarsund bättre än oss men sista 5 är vi bättre. Det handlade mycket om att vi skulle skärpa oss och inte bli av med bollen på farliga ställen.

Det kändes som ni höjde tempot och pressen i andra perioden? 

– Redan i slutet på första skiftar vi på två backpar och går upp högre för att sätta press vilket jag tycker fungerade bra. Vi pressar deras backar bra och de vet inte vilken av våra femmor som kommer in och pressar. Vi får ett bättre tryck och höjer bolltempot.

Vad är du nöjd med? 

– Framförallt den ena femman som maler ner Kalmarsund. Amanda och Jossan har ju spelat ihop men Alicia är ny. De får bra stäm där och det kul att de visar vägen då de är de mest rutinerade i laget. Det var riktigt kul att se de göra 5 mål.

Ni har tre debutanter idag. Vad säger du om deras insats? 

– Kajsa har ju varit med någon match tidigare men detta var första i år. Jättekul att hon gör mål. Linnéa är ju ruskigt bra spelare och hon gör det godkänt idag. Hon gör det hon ska men vi kommer få se mycket mer av henne framåt. Emma Clarin fick reda på i torsdags att hon skulle vara med och med tanke på att hon gör en skakig första period så är det starkt att hon spelar upp sig. Hon går härifrån med ett bra betyg och det känns kul att de är med och att det var Kalmarsund som blev första matchen.

Känslan efter matchen? 

– Det var en okej match, det hade kanske varit dubbla siffror med ordinarie lag. Men vi har haft en tuff vecka med lite folk på träningarna så det var en skön seger på så sätt.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar