Pixbo Wallenstam IBK

Pixbo flyttar upp talang

Pixbo Wallenstam förstärker sin SSL-trupp och flyttar upp Linnéa Wilhemsson som gör debut redan idag mot FBC Kalmarsund. Linnea är första spelaren född 1999 som lyfts upp till SSL. - Det är väldigt kul att få chansen, säger Wilhemsson i ett pressmeddelande.

Backen Linnéa Wilhemsson är den första spelaren från Pixbo Wallenstams satsning Talang-99 att flyttas upp i SSL-truppen.

– Linnea har från början visat vilken kapacitet hon har. Hon har ett otroligt lugn och en fin blick för spelet. Det ska bli kul att jobba med Linnea och jag är övertygad om att hon kan gå hur långt som helst, säger Pixbos tränare Jonas Eliasson i ett pressmeddelande.

Linnéa kom till Pixbo inför den här säsongen från Lindome IBK och planen från början var att träna med SSL-laget någon gång per vecka och sedan spela i det Pixbos Allsvenska lag.

– Inför säsongen var det sagt att jag skulle få träna ungefär en gång i veckan med SSL, att det sedan stegrades och att nu vara helt uppflyttad hade jag inte förväntat mig, men det är väldigt kul att få chansen. Alla är väldigt snälla och det är en go stämning i laget.

Det blir dessutom debut redan i lördagens match mot FBC Kalmarsund och flera personer lovordar Linnéa. Bland flera hennes tränare Pernilla Andreasson i Pixbos Damallsvenska lag.

– På kort tid växte Linnea in i rollen som en utav våra viktigaste spelare och framförallt in i rollen som en ledare på planen och i gruppen. Hon har en fantastisk förmåga att sätta fart på spelet, ett fantastiskt spelsinne och dessutom har hon en magisk inställning som gör att hon jobbar 110% i alla situationer. Att Linnea nu får chansen i Sveriges och Europas bästa klubblag är ett tydligt kvitto på hur duktig hon är.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar