Foto: Christoffer Axelsson
Pixbo Wallenstam IBK

Fler uppflyttade till Pixbos SSL-trupp

Pixbo Wallenstam fortsätter att flytta upp och förstärka sin SSL-trupp. Inför matchen mot Kalmarsund flyttades förutom Linnéa Wilhemsson även Kajsa Högmark och Emma Clarin upp i SSL-truppen.

I lördagens match mot Kalmarsund gjorde Linnéa Wilhemsson SSL-debut för Pixbo Wallenstam efter att blivit uppflyttad i a-truppen från det allsvenska laget vilket vi på ibnytt.se skrev om här.

Pixbo Wallenstam förstärkte inför Kalmarsundsmatchen även SSL-truppen med ytterligare två unga spelare från det allsvenska laget vilka båda spelade hela matchen mot Kalmarsund. Emma Clarin, back född 1998 och Kajsa Högemark, forward född 1996.

Pixbos tränare Jonas Eliasson kommenterar de uppflyttade spelarna i ett pressmeddelande.

– Emma Clarin har länge varit en lovande spelare, men har haft lite otur med skador. Hon är en mogen spelare som har en härlig inställning. Hon har fin blick för spelet. I SSL-truppen kommer hon få chansen att utvecklas ytterligare.

– Kajsa Högemark har varit med oss en del under åren. Hon har alltid visat en seriös inställning. Kajsa har gått framåt väldigt mycket under den här tiden och hon förtjänar en plats i våran trupp.

Båda spelarna fick chansen hela matchen mot Kalmarsund där Kajsa Högemark dessutom gjorde mål. Under säsongen kommer spelarna att växla mellan det damallsvenska laget och SSL-laget och Jonas Eliasson var nöjd med spelarnas prestation i mot Kalmarsund.

– Kajsa har ju varit med någon match tidigare men detta var första i år. Jättekul att hon gör mål. Emma Clarin fick reda på i torsdags att hon skulle vara med och med tanke på att hon gör en skakig första period så är det starkt att hon spelar upp sig. Hon går härifrån med ett bra betyg och det känns kul att de är med och att det var Kalmarsund som blev första matchen.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar