IBK Dalen

Warberg över strecket

Warberg tog under fredagen en viktig hemmaseger i bottenstriden då Dalen besegrades med 6-3. Mycket tack Andrea Envall som gjorde 3 mål.

Bortsett från Kalmarsund så är det jämnt i botten när andra halvan av säsongen nu har påbörjats. Dalen kunde efter segern mot Rönnby senast passa på och rycka ifrån Warberg när lagen möttes under fredagen. Men hemmalaget visade kvalitet från start och vann med 6-3. Mycket tack vara Andrea Envall som gjorde tre mål.

– Dalen ligger ju och tampas med oss nere vid linjen. Så en sådan här match, med allt stöd på läktarna, ska vi ta på hemmaplan, sa Andrea Envall till Hallands Nyheter. 

4-1 målet var snyggt på frislag i powerplay.

– Vi hade inte riktigt bestämt hur vi skulle göra, men jag fick läget och den gick in, sa Envall som fortsätter att producera för Warberg.

Men tanke på resultat och den så jämna tabellen hade båda lagens olika känslor efter matchen.

– Den här segern är lite avgörande för hur vi startar vårsäsongen. Så den är viktigare än man tror. I dag är vi ett snäpp vassare, sa Warbergs tränare Patric Löfborg.

– En sur förlust. Det som studsade med oss mot Rönnby studsade mot oss i dag. Det är klart att vi hade velat ha lite mer poäng och ligga lite högre upp. Men vi har bra go i laget och alla är motiverade i varje match och nu ska vi göra en riktigt bra match på söndag, sa Dalens tränare Urban Karlsson till Västerbottens-Kuriren. 

Med tre poäng klättrade Warbergs förbi Linköping i tabellen och knappade in på Dalen som bara är 2 poäng framför i tabellen.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar