Foto: Per Wiklund
IBK Dalen

Sara Ryman tillbaka i Dalen

Efter att ha studerat i Prag under hösten och spelat i Elite Praha i den tjeckiska ligan är Sara Ryman nu tillbaka i Dalen.

IBK Dalens Sara Ryman har under hösten studerat i Prag och spelat för Elite Praha i den tjeckiska högstaligan. Ett halvårs studier som nu är slut och Ryman är tillbaka i Dalen.

– Det känns bra att få tillbaka Sara. Hon är en stenhård back som är fysisk stark och alltid ger järnet. Hon kommer vara nyttig för oss. Sen är det ju ett snäpp upp med superligan jämfört med den tjeckiska ligan så hon ska vänja sig med tempot också, säger Dalens tränare Urban Karlsson.

Ryman som gjorde 5 poäng förra säsongen är en defensivt stark back vilket är en välkommen förstärkning för Dalen som har två spelare som är borta resten av säsongen.

– Både Mikaela Emelie (Jansson) Mikaela (Palmér) är korsbandsskadad och borta resten av säsongen och sen försvann ju Linn (Mikaelsson) i september när hon kom in på skolan i Västerås. Att tappa två backpar har försvårat det för oss aå att ha Ryman tillbaka är välkommet.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar