Foto: Per Wiklund
IBK Dalen

Urban Karlsson berömmer Tyresö Trollbäcken

Det är jämnt i botten av tabellen och på söndag väntar en viktig match när Tyresö Trollbäcken tar emot Dalen. - De har gjort en jättebra säsong. En stark nykomling, säger Dalens tränaren Urban Karlsson om Tyresö Trollbäcken.

Med både Tyresö Trollbäcken och Dalen på 14 poäng är det en viktig match när lagen möts på söndag i Tyresöhallen. Första mötet slutade med seger för Dalen med 4-2 och Dalens tränare Urban Karlsson är imponerad över nykomlingen.

– De har gjort en jättebra säsong. Bruno har fått ihop ett bra lag med en riktigt bra förstafemma som levererar. De har ju också även kunnat hota alla lag i serien och kunnat matcha bra mot bra motstånd. En stark nykomling och det kommer bli en tuff match. En oerhört viktig match för båda lagen, säger Karlsson.

Vad hos Tyresö Trollbäcken måste ni se upp med? 
– Vi måste vara med på vad de vill göra. Vi ändrar inte så mycket i vårt grundspel måste ju se upp deras förstafemma som har bra fart och jobbar för varandra.

Det blir en skillnad för er att möta ett topplag där ni får fokusera på försvarsspel och en match mot lag längre ner i tabellen där möjlighet till mer boll finns. Är det något du lägger upp träningarna efter beroende på motstånd? 

– Ibland varierar vi får spel lite beroende på motstånd. Men träningarna är upplagda efter vad vi behöver träna på just nu i kombination med vad som väntar. Vet vi om att vi kommer få kontra mycket kan det blir mer övningar kopplat till det under veckan. För oss måste vi prioritera vårt spel, där vi är och utvecklingen av våra spelare. Vi vill utbilda de och göra de ännu bättre och då kan vi inte ha för stort fokus i anpassning mot varje veckas motstånd i träningarna.

Samtidigt som det är 3 poäng ner till nedflyttningsplats för både Tyresö Trollbcäken och Dalen är det 7 poäng upp till slutspelsplats. Avslutningen på säsongen blir helt klart intressant.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar